• 瀏覽: 997,720
  • 回覆: 7,252
  • 追帖: 242
+807
引用:
原帖由 南區總警司 於 2020-7-5 17:55 發表

史太林風琴係咪Katyusha (Stalin's organ)?
史太林風琴正是喀秋莎火箭炮外號

引用:
原帖由 歸去來兮 於 2020-7-5 03:19 PM 發表

打散給私人做自然超貴 而且還牽涉到認可的問題。 內地當局最認可的機構應該就是特區政府的衛生署 公立醫院!所以 原來就是政府應該承擔的社會責任 偏偏政府想卸膊   ...
這不是社會責任,政府不用承擔。
去外國要比visa 申請費用打防疫針申請健康證明呢D一定係你自己比,可能大家太年輕不知道以前出國是這樣。

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2020-7-5 06:26 PM 發表

史太林風琴正是喀秋莎火箭炮外號

以前德軍很怕她哦!

引用:
原帖由 我是大家食 於 2020-7-5 06:14 PM 發表
bno單野政府要念對策吾系吾比佢地走就系怕呢D人一但入藉,佢地在香港身份會吾會變,系呢個時候用bno走嘅人都係黃人,佢地入藉後又可以返香港同我地中國香港人有同一樣權利就好有問題,同埋佢地子女會吾會一樣承襲香港公民身份,甘樣問題一直吾能夠解決,要吾要在法例上作出一定區分。 ...
改法例,連續三年每年離境超過一百八十日就當放棄香港公民身份(中國境內不算離境)。

Re 美國總統大選2020

有冇Kayne West 參選的最新消息?

哈哈,呆灣海軍竟然唔識游水,浸Q死

引用:
原帖由 mickyhon 於 2020-7-5 07:19 PM 發表
哈哈,呆灣海軍竟然唔識游水,浸Q死

11339508 11339509 11339510
台軍咁樣既能力仲敢做架兩 行埋一二邊啦唉阻頭阻勢

引用:
原帖由 kittykatkat 於 2020-7-5 06:41 PM 發表

去外國要比visa 申請費用打防疫針申請健康證明呢D一定係你自己比,可能大家太年輕不知道以前出國是這樣。
現在是去外國嗎?

引用:
原帖由 woshizhenzhen 於 2020-7-5 07:49 PM 發表

現在是去外國嗎?
理論、法治上唔係, 但制度上係。

除非你哋香港人拆曬關口啲海關。

我喺大陸穿州過省, 唔使過關唔使帶證件。你香港一直要整度海關閘, 怕大陸人湧落嚟香港。 衣家就唔好輸打贏要

YC 的蠢,即使做左區議員,依然係蠢。港獨就係港獨,你話唔俾錢買書,圖書館館長唔會減人工,如果俾港獨書上架,館長可能要坐監,你話人地點選 況且,宜 d 錢根本就係政府批出指定用途,你批唔批,政府都會俾

引用:
原帖由 horse2014 於 2020-7-5 07:57 PM 發表
YC 的蠢,即使做左區議員,依然係蠢。港獨就係港獨,你話唔俾錢買書,圖書館館長唔會減人工,如果俾港獨書上架,館長可能要坐監,你話人地點選 況且,宜 d 錢根本就係政府批出指定用途,你批唔批,政府都會俾
...
畀哩類人掌權就會擺官威,揸住雞毛當令箭!😔

引用:
原帖由 kittykatkat 於 2020-7-5 06:41 PM 發表

問題係大陸同澳門個價錢合理好多,香港啲私人機構搶錢唔肯用大陸試劑。
仲有,好多人往返大陸係有實際需要,仲要係經常性,點負擔私人謀取暴利嘅收費?
我識澳門人話第一次檢查,係唔需要比錢㖭

引用:
原帖由 PhotoEE 於 2020-7-5 03:44 PM 發表

聽佢講一箱金買左尖沙咀一層1800呎舊樓
即係2層樓先可以上機

引用:
原帖由 wpk 於 2020-7-5 06:53 PM 發表

改法例,連續三年每年離境超過一百八十日就當放棄香港公民身份(中國境內不算離境)。
咁要等武統左先喎。。。如果唔係,留係台灣嘅點計好?

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2020-7-5 04:11 PM 發表

但係人工,燈油火爉係固定,有冇人驗都要呢筆支出,變既最多只係ot錢,樣本瓶呢類消耗品
私院只係想搵籍口將利潤最大化
睇喉痛發燒唔使20分鐘走得,驗疫取樣後要做化驗,要兩粒鐘先走得,咁你有十靈廿個晌度結果等咪擠退左班發燒客囉,照"搵銀時間計算"就一d都唔算貴喇!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]