• 瀏覽: 571,871
  • 回覆: 4,812
  • 追帖: 331
引用:
原帖由 罪惡約翰 於 2020-7-1 01:19 PM 發表

果然重係我地熟悉嘅毒果🙈

Compare

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mickyhon 於 2020-7-1 12:14 PM 發表

其实呀爺好心软㗎!
比晒機會佢哋著草㗎,最近可以去呆灣、越南同呀三國度,前排仲特登話比全世界知要走就快啦!
7月中開始南海至台灣海峽有大型真槍實彈演習,有乜危險就唔好啦!
另,提前畀各位去晒呆灣先,大家都知啦(導彈)唔平㗎嘛!集中資源用可以慳啲嘛。。。節儉係中國人嘅傳統美德,集中用係一個地方唄!
哈哈 ...

點走

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 horse2014 於 2020-7-1 10:54 發表

愛国,绝對係光明正大的!

未到今日之前,出街攞中國國旗出黎絕對會比"人"打……

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 陳滔滔 於 2020-7-1 12:12 PM 發表

今次亞爺嘅目標,係用國安法重新整治香港嘅司法體系。國安法中很多的條文,其實本港法例都有相類似的,但因為過去一年來嘅判決或處理,很多時都不大政理想,導致特區政府受到很大程度的制肘,不能有效管治香港。
例如有組織地去破壞交通設施,以前政府只能用刑事毁壞去控告,由法院判決及量刑,而結果就好容易變成呢度好多師兄們所講嘅法官治港印象。但現在政府可以選擇用國安法處理(特首委派法官,量刑有最低標準,不能司 ...
無錯, 總算拿返個司法公正權, 有D 假法9, 就係不停出賣中國同香港利益

回覆 引用 TOP

睇誘騸同大台新聞影特首同一眾高官台上祝酒,見到馬道長. 佢身邊阿光頭宗同波叔碰杯,道長唯有自飲自祝.

唔知係唔係只係電視台咳短左條片,不過有尐 '冠蓋滿京華,斯人獨憔悴' 既景像.不過都係佢應得既

話時話,誘騸個新聞台,右下角不停登住個現貨金金價.平日有冇既呢 ?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 性不Gill 於 2020-7-1 12:16 PM 發表

為左香港既和平,負擔再重都唔怕
我直情覺得警隊升左格。

盼退而不休。喜好逸惡勞。怕天災橫禍。願遊戲人間。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 清晨小小樓奴 於 2020-7-1 12:28 PM 發表

截图来自是日大公报网站
http://paper.takungpao.com/resfile/PDF/20200701/PDF/a9_screen.pdf

呢班福街應該瀨緊尿

唔通呢隻係第一隻

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2020-7-1 02:02 AM 發表

各級法官加埋百幾二百人,特首無可能個個都識,個個傾過偈

最後委任邊個,都係經司法人員推薦委員會推薦

特首又放棄每單案揀人既權力,變成好難脫離現有小圈子,仍然不能取回對司法控制權

個推薦委員會有呢堆人,推薦啲乜野人出來都未知數
11322051 ...
即使有國安法法庭,特首都要面對委任法官入國安法法庭這一問題。正如你所講,特首無可能個個都識,特首最後都要依賴某些信得過的資深法官的(幕後)推薦。推薦委員會嘅推薦唔使照單全收。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 dorachicken 於 2020-7-1 12:59 PM 發表

尹兆堅開齋
衰咩?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2020-7-1 01:46 AM 發表

如果國安法有埋,法院判決要交特首簽署後先有效,特首有權發回判決,發回後需重審,咁就可以有效將假髮封死

可惜無呢個條文,做不到特首對法院有效監督 ...
制度上司法由終審法院首席法官管,當特首發現班法官唔妥,正確做法係特首向終審法院首席法官施壓,甚或 DQ 終審法院首席法官及換馬,而唔係由特首做埋首席法官果份。

引用:
原帖由 Herme 於 2020-7-1 01:44 PM 發表

唔通呢隻係第一隻

引用:
原帖由 wsp 於 2020-7-1 12:55 PM 發表

未必架
仲有兩個月
如果接近九月俾黃黑煲起一單大嘢
好似去年逃犯條例咁
有國安法黑暴和你死未必敢出嚟搞事
但投票係不記名嘅
搞亂選舉大量黃黑選到都唔奇 ...
初選搞唔搞得成係一個問號?好多人開始反,但係國安法講到透過操控選舉同出術去達到目分裂國家係死梗,估計今天泛暴會不斷製造被人拉的景象,諗住去谷票,但黑鴿咁做拍手掌會係所謂素人即嫌班老野阻住地球轉果班

要解決問題,應該先認清左問題的精結,然後再將佢拆解,這樣任何便很易解決

回覆 引用 TOP

🥰🥰

附件

FA93DBB4-9F1A-44A7-93AF-14242D7EA396.jpeg(200.59 KB)

2020-7-1 01:50 PM

奈何香港多逆賊,賣國賣港牙擦擦。
良民支持警察嚴正執法,堅守法紀絕不卸責。
中華有為,大愛無疆,團結創新唔會慌。
引用:
原帖由 horse2014 於 2020-7-1 10:52 AM 發表

初心!
11323207 11323208 11323209 11323210 11323211 11323212 11323213 11323214 11323215
唔錯架國教文宣圖

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]