• 瀏覽: 572,480
  • 回覆: 4,815
  • 追帖: 331
引用:
原帖由 LouisaYiu 於 2020-7-1 12:10 PM 發表

現在係需要第一單官司去為國安法立威,睇吓那位有這個榮幸,名留青史。
那位?

馬先生肯唔肯開盤?

去年 1/7 漫天乞旗,今年一变恢復漫天红旗。
人就是這样,睇勢!如無意外,今年立法局選举结果還是跟往上一样,無变。

本无心做英雄,都只不过一场空
引用:
原帖由 jcfordiscuss 於 2020-7-1 12:18 PM 發表

那位?

馬先生肯唔肯開盤?
哈,第一個中的是姓(馬)的。。。
吹水次水。。。😅

順應天命而盡力為 ,凡事做人不問良心莫問鬼神 ,
只要努力定能找到自己的一片天空

我們的煩惱本空,罪業本無自性,識心寂滅,沒有妄想動念處,就是正覺,就是佛道。
如果能夠保持一顆平實不亂的真心,佛性當下就會開顯。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 太大星 於 2020-7-1 09:51 AM 發表

即使犯民立法會過半數,想癱瘓政府運作,唔撥款或解散警隊,均可能觸犯國安法。
仲夠唔夠膽協調都已經係問號,國安法其中一條係透過操控選舉去達到目的都屬遺反國安法

要解決問題,應該先認清左問題的精結,然後再將佢拆解,這樣任何便很易解決

回覆 引用 TOP

食洫箜哂
引用:
原帖由 色情變態佬 於 2020-7-1 12:18 PM 發表

終於唔係食花生 奚落大家
第一次比個讚你
多謝. 花生食哂, 改開香檳食鱼子酱.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Herme 於 2020-7-1 11:52 AM 發表

今日毒果A1版面登咗咩呀?
Fyi

截图来自是日大公报网站

http://paper.takungpao.com/resfile/PDF/20200701/PDF/a9_screen.pdf

小弟好少留言,身處一個深黃行業,覺得留咗言發洩又點,第日又要回歸「精神病院」....暫時我對國安法都係觀望,唔拉到第一個都唔放心。

這一年,真係只有呢度先係清泉,大家都面對不同嘅忍辱﹗辛苦哂大家﹗
不過我就灰灰哋,正所謂學好三年,學壞三日,班漢奸走狗捉咗又點,黑暴嘍囉收手又點,人嘅心都已經黑咗,黑咗嘅心好難先變返白,破壞咗嘅關係因為呢件事好難再收復。雖然如此,呢班人,伏法N次都便宜咗佢哋....

真心希望部門搞搞某啲討論區,嗰度唔止係罪惡温床,而且係負能量的根源,十幾年來不斷毒害青少年,現今三十幾四十歲好多都睇嗰啲討論區大嘅,社工、教師、傳媒好多都係呢啲討論區嘅信徒,現在十幾廿歲嘅有乜法子唔中招。

我都嫌政府之前做嘢遲鈍同離地。污名化?十幾前來不斷都係咁,道德L、環保L...只要正面少少嘅,加個L字就醜化咗,幾容易,又有效。想勤力?話你奴性吖﹗太太太多例子....再加一個永遠「邪惡」的對象,令自己變得正義,永遠成為一個取笑的對象,自己就變得叻叻﹗
網絡,成為呢班人最後嘅藏身之所,真心希望國家同港府搞搞佢﹗

引用:
原帖由 色情變態佬 於 2020-7-1 11:13 AM 發表

犬兄
由無變有 已經好大改變
阿爺唔係傻唔係蠢,佢要縱觀大局
每落一步棋,都有部署⋯鬆弛有度
留有餘地係要引餘孽出動定為未來修改或本地立23條掘坑
學馬兄話齋,我國並唔係好似黃屍所想的一言堂不知錯,如有錯誤,會盡力去修正,修改
呢度大部分師兄師姐由尋日開始都係開心感恩阿爺為香港帶來曙光,這是第一步,整個歷程至少用上十年
何須己人憂天,難聽點,不懂感恩還在埋怨不完善,
放過自己,盡自己中國人責任, ...
旨哉斯言 !   

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 leoncheung1001 於 2020-7-1 12:44 PM 發表

小弟好少留言,身處一個深黃行業,覺得留咗言發洩又點,第日又要回歸「精神病院」....暫時我對國安法都係觀望,唔拉到第一個都唔放心。

這一年,真係只有呢度先係清泉,大家都面對不同嘅忍辱﹗辛苦哂大家﹗
不過我就灰灰哋,正所謂學好三年,學壞三日,班漢奸走狗捉咗又點,黑暴嘍囉收手又點,人嘅心都已經黑咗,黑咗嘅心好難先變返白,破壞咗嘅關係因為呢件事好難再收復。雖然如此,呢班人,伏法N次都便宜咗佢 ...
係,師兄所言甚是。。。
今天依然有人示威、依然有人作出顛覆行為,在下和大家一樣都在觀望中。。。

順應天命而盡力為 ,凡事做人不問良心莫問鬼神 ,
只要努力定能找到自己的一片天空

我們的煩惱本空,罪業本無自性,識心寂滅,沒有妄想動念處,就是正覺,就是佛道。
如果能夠保持一顆平實不亂的真心,佛性當下就會開顯。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 horse2014 於 2020-7-1 12:22 PM 發表

人就是這样,睇勢!如無意外,今年立法局選举结果還是跟往上一样,無变。
未必架
仲有兩個月
如果接近九月俾黃黑煲起一單大嘢
好似去年逃犯條例咁
有國安法黑暴和你死未必敢出嚟搞事
但投票係不記名嘅
搞亂選舉大量黃黑選到都唔奇

引用:
原帖由 horse2014 於 2020-7-1 12:22 PM 發表

坦白呢我覺得這些紅旗除了小部分市民自發, 應該真建制是有出力的。
證明不是不做, 而是不想做或無膽做。黑暴一年, 何君堯最剛最直白, 再培養一下情商說不定十年後有望問鼎特首。

奈何香港多逆賊,賣國賣港牙擦擦。
良民支持警察嚴正執法,堅守法紀絕不卸責。
中華有為,大愛無疆,團結創新唔會慌。

回覆 引用 TOP

尹兆堅開齋

引用:
原帖由 mickyhon 於 2020-7-1 12:00 PM 發表

哈哈,差人揾人未必揾得到,但係如果條數大得滞,古惑仔刮友你着草着到呀麻褲啷都刮你出嚟。。。
除非呀爺開聲否则死梗!!!
吾爾開希闪去美國咁多年點解唔洗死。。。
1>呀爺當佢係中國人,留佢一命。
2>佢除咗收頭炮個小小銀外,無刮到油水走。
3>無群黑社會
河童
1>佢係越南仔,呀爺就算唔收佢皮亦絕對唔會保佢,分分鐘分享佢衛星定位比各位有需要人士。
2>佢週圍刮油水兼托水龍。
3>佢除埋香港古惑 ...
記得大師講過G phone 唔會命長,唔值得提佢。以依家嘅形勢睇嚟, 曾經食過咁多家茶禮嘅 G phone, 應該好快要同佢講拜拜。

引用:
原帖由 三級警司 於 2020-7-1 12:28 發表

Fyi11323539
果然重係我地熟悉嘅毒果🙈

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]