• 瀏覽: 997,728
  • 回覆: 7,252
  • 追帖: 242
+807
引用:
原帖由 ina_macau 於 2020-7-1 11:05 AM 發表

好催淚。依家可以酒飽飯足人人有書讀係我太嫲個年代真係諗唔到的。睇到插畫我又諗起太嫲話佢當年孭住個細既去種菜,大戈個先兩三歲既係田到玩,結果小朋友太肚餓食泥哽死左太嫲摘完菜返黎小朋友已斷氣。。。。。。 ...
所以我在此可以大聲門小那些不愛國的人——黃色單細胞生物、「民主派」、唔鐘意祖國就立即移民並退出中國國籍啦!連祖國強大都覺得害你的,這些人以為「民主」大過天,不會感恩,粗俗來說連做人的資格也沒有!(可能高達200萬)

這些黃東西應反問自己,吃用都是祖國,不要說為祖國做了什麼,對得起自己嗎?

引用:
原帖由 mickyhon 於 2020-7-1 11:18 AM 發表

哈哈,老美利害啲,目測除食品外,全部都係名牌產品,勁唄!美國再次偉大了。🤣🤣🤣
係咪前排係美麗風景線搬番嚟

引用:
原帖由 horse2014 於 2020-7-1 10:52 AM 發表
初心!
有對比之下點解香港政府既文宣差咁多...

引用:
原帖由 catcrystal 於 2020-6-30 11:14 PM 發表

我研究咗一輪, 發現同一間店, 同一件貨, 係唔同頁面唔同價錢
佢入面有D好無聊(好難嬴)既小遊戲, 果D遊戲都有coupon拎, 但果D遊戲頁面入面賣D嘢有可能比出面D嘢貴
最抵玩係簽到拎紅包/拎定時紅包, 我試過換到10蚊無限制紅包, 之後可以買其他嘢
同埋夜晚個深夜紅包都ok
佢最煩就係個標價同賣價唔同, 又無購物車, 好難格價
有可能標價高D果間鋪,  ...
玩拼多多,如果有心儀的貨品,可以撳個心心收藏咗佢,再喺個人中心“我的收藏”度搵返,即係等於淘寶嘅購物車功能,而且可以一次過比晒唔同店舖嘅錢。

引用:
原帖由 bchan77 於 2020-7-1 10:59 AM 發表
黃之鋒 一家已秘密搬屋?

https://www.youtube.com/watch?v=PmjHNuU_mvA

4:16開始
哈,河童龜縮、解散眾志。。。
都唔緊要,但啲錢呢!?夾帶私逃???
在下于一年前黑暴剛開始時已講過,黑暴最強個班係古惑仔(黑社會)成員,當中有三行及武館人員。。。
河童等人攞咗咁多錢,唔派彩又唔做野。。。再唔閃點止受粑咁簡單。。。

引用:
原帖由 hangken 於 2020-7-1 08:10 AM 發表
聯合國人權理事會會議50多個國家支持港版國安法
這些時候就是分辦敵我了,差不多四分一吧,反對的仆街腳有沒有50個呢

引用:
原帖由 mickyhon 於 2020-7-1 11:29 AM 發表

哈,河童龜縮、解散眾志。。。
都唔緊要,但啲錢呢!?夾帶私逃???
在下于一年前黑暴剛開始時已講過,黑暴最強個班係古惑仔(黑社會)成員,當中有三行及武館人員。。。
河童等人攞咗咁多錢,唔派彩又唔做野。。。再唔閃點止受粑咁簡單。。。 ...
師兄,啲錢梗係用嚟做水腳啦!眾志班兄弟咪...中箭囉!黑白兩道嘅人都要亂佢,就係呢啲人!

引用:
原帖由 三級警司 於 2020-7-1 11:26 AM 發表

所以我在此可以大聲門小那些不愛國的人——黃色單細飽生物、「民主派」、唔鐘意祖國就立即移民並退出中國國籍啦!連祖國強大都覺得害你的,這些人以為「民主」大過天,不會感恩,粗俗來說連做人的資格也沒有!

這些黃東西應反問自己,吃用都是祖國,不要說為祖國做了什麼,對得起自己嗎? ...
支持c兄大大力門小佢地

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2020-7-1 10:54 AM 發表

但係控辯雙方都知道邊個負責單案,可以打籠通
名單一早知,夾好晒俾,令件案罪名不成立黃人入團
師兄, 知你係有心人, 想指出不足之處, 但係你成日講負面野, 呢個世界冇全美, 講得多就變做適得其反. 連我都唔講雲吞面, 不如係今日香港回歸23年記念日及國安法生效首日, 大家積極向前望, 放下懷疑, 支持國家去幫助香港重歸正路, 令我地這些中國香港人(雖然我只是曾經), 重新昂首向前!

呆蛙仔真係無腦架, 你班仆街外地被人殺台灣都話有管轄權啦, 你有理過殺人嗰個係咪台灣人咩?
國安唔管埋外國搞事唔通有事要管你老母呀? 入境拉鳩你囉! 雙標廢西

要好好保存

警務處維護國家安全部門可以從香港特別行政區以外聘請合格的專門人員和技術人員,協助執行維護國家安全相關任務。
https://m.guancha.cn/politics/2020_07_01_555931.shtml
香港警務處可聘請特區以外人員協助執行維護國家安全相關任務

唔錯

引用:
原帖由 blueyuyu 於 2020-7-1 11:07 AM 發表
今日特別值得慶賀的日子,係油麻地中華等佢開門,立即買了《守城》,店有七丶八本放當眼處。
放工即刻去買!

引用:
原帖由 dorachicken 於 2020-7-1 02:50 AM 發表

第一次睇apple睇到笑
今日毒果A1版面登咗咩呀?

捱一年黑暴換換今後社會安穩,值!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]