• 瀏覽: 2,892
  • 回覆: 60
+2
修例風波持續不斷,導致社會動盪之餘,亦影響市民的身份認同感。有民意研究結果顯示,香港市民對「中國人」身份認同感只有5.7

比老美,教協,教會,犯民狗......洗腦( 1997至今學校是洗腦地方)
抹黑中國冇自由,偷自識產杈........
用民主由洗香港人腦袋,人民監控政府,權力大到可推翻hk govt
達到反中亂香港. 玩港板64分裂中國
新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200616/bkn-20200616205730430-0616_00822_001.html

不要太過計較得失,人生就是不完美,留丁點童心來品賞快樂吧!
                    常常不快樂的你,諗多左呀
自稱香港人?? 籍貫填乜??

引用:
原帖由 dhammika 於 2020-6-16 09:31 PM 發表

咁呢班人好快走!2047之後不是中國人連居留權都無。
X2

班曱甴其實好可憐, 比差佬塔左返差館落口供果陣, 如果淨係得中國香港身分證, 差人必定係寫 "中國籍男女/子", 唔會寫 "香港籍男/女子". 落完口供, 差人就要佢簽名作實.

再次證明香港已經係非整治不可

如果問卷問所有記者,可能是99%,問天主教及基督教傳道人是99.999%,如果問社工可能是80%所以所謂民調的性趣我想連d幕後金主都覺得浪費子彈。不過d學生哥可以念念有詞駁斥佢親愛的父母。

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2020-6-16 09:35 PM 發表
點解無訪問我架!!我中國香港人喎!!打比我啦你老味!
係囉...獲獲呢D調查都查唔到我...

想知如果去上海做問卷,問選 1. 上海人,2. 中國人,如何?

講咁多做咩,中國係國家,香港係國家的一部份!

引用:
原帖由 erectdick 於 2020-6-16 09:49 PM 發表
如果問卷問所有記者,可能是99%,問天主教及基督教傳道人是99.999%,如果問社工可能是80%所以所謂民調的性趣我想連d幕後金主都覺得浪費子彈。不過d學生哥可以念念有詞駁斥佢親愛的父母。
...
agree 學生哥可以念念有詞駁斥佢親愛的父母
大學生+學生,負責洗屋企人的腦

岸久

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 16/6/2020 21:37 發表
自稱香港人?? 籍貫填乜??
What is 籍貫?  Just Place of Birth, or Place of Origin.

當港獨可以自由討論, 相反國民教育唔比入校園,下一代點會有民族概念...

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]