• 瀏覽: 7,119
  • 回覆: 117
路透社6月15日引述知情人士指,美國商務部以及相關政府機構已批准修改規定,允許美國公司與中國電訊設備生產商華為合作制定5G網絡標準,現時正等候

尾國忽然變臉允許華為合作制定5G標準,只因實體清單砸了自己的腳

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/%E5%8D%B3%E6%99%82%E5%9C%8B%E9%9A%9B/486442/%E8%B7%AF%E9%80%8F%E7%A4%BE-%E8%8F%AF%E5%BA%9C%E6%89%B9%E5%87%86%E7%BE%8E%E4%BC%81%E8%88%87%E8%8F%AF%E7%82%BA%E5%90%88%E4%BD%9C%E5%88%B6%E5%AE%9A5g%E6%A8%99%E6%BA%96-%E7%BE%85%E6%96%AF%E8%AD%89%E5%AF%A6%E6%B6%88%E6%81%AF

熱賣及精選
又話華為危害國家安全

小小的一陣風呀 慢慢的走過來
請你們歇歇腳呀 暫時停下來
海上的浪花兒開呀 我才到海邊來
原來麼你也愛浪花 才到海邊來
華為不需要跟沒技術含量的美企合作.

尾國好撚廢,自己跪低。

回覆 引用 TOP

侵侵要連任就咩都得,先前講嘅唔算數再嚟過!😳

回覆 引用 TOP

搶唔到專利也搶到制定標準,繼續扮演領導角色

回覆 引用 TOP

根本封華為即係封美國自己5G發展, 所以依家唔係放寬華為, 係放生美國

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 johnlong18 於 2020-6-16 04:39 PM 發表

路透社6月15日引述知情人士指,美國商務部以及相關政府機構已批准修改規定,允許美國公司與中國電訊設備生產商華為合作制定5G網絡標準,現時正等候
https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/28f2d97692e116caa120c2e80a6173ec.jpg/o-HL7GpBXrKeZ_ONoMHjB5PtLXnKrkTeukEss7pBLLM?v=w128 ...
一隻手打擊,另一隻手合作,老尾係咪精神分裂

回覆 引用 TOP

又聽住先...你條傻侵日日講野都唔同

我係現代人

回覆 引用 TOP

美企與華為合作後所有技術專利轉移歸美國擁有

個肥仔約得中國去傾。就知會松章啦。。美國一開始靠嚇。以為中國頂唔順。乜都聽佢話。但美國唔知中國人面子比錢重要。有時比命都種要

引用:
原帖由 嘩眾取寵死宅男 於 2020-6-16 05:42 PM 發表

美企與華為合作後所有技術專利轉移歸美國擁有
咁美國其他技術專利咪歸中國囉...

引用:
原帖由 songsong17 於 2020-6-16 05:44 PM 發表

咁美國其他技術專利咪歸中國囉...
美國是個霸道國家,只有它搶你,沒有它給你

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2020-6-16 05:44 PM 發表

個肥仔約得中國去傾。就知會松章啦。。美國一開始靠嚇。以為中國頂唔順。乜都聽佢話。但美國唔知中國人面子比錢重要。有時比命都種要
不太正確,中國會維護應有尊嚴, 但亦唔會為啖氣放生意...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 嘩眾取寵死宅男 於 2020-6-16 05:49 PM 發表

美國是個霸道國家,只有它搶你,沒有它給你
中國都是個硬漢, 不是你想搶於由你搶...

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]