• 瀏覽: 8,391
  • 回覆: 117
+4
引用:
原帖由 加燦 於 16-6-2020 21:36 發表

中國有乜好打乜飛機?呢單嘢係美國想搶華為技術而唔係同華為做生意. 華為啋佢都傻.
有晒專利,技術任你搶,比受權費就得

老尾正一廢柴

華為怎會上當,自投羅網

引用:
原帖由 ~!!~ 於 2020-6-17 09:41 AM 發表

唔算
黃店都用大陸食材
仲大大聲吠比左錢
黃店笑死人

引用:
原帖由 simpson777 於 2020-6-17 10:11 AM 發表
華為怎會上當,自投羅網
前有東芝,近期有阿爾斯通..

加上中國人智慧,已有日法局企中招,點會再俾美國奸招入位...

狗是改不了食屎的本性, 老美玩唔謝華為就向美企招降

即係一邊竊取中國科技一邊打壓中國?

尾國自己跪低 

美國再唔跪低,成個5G產業都唔洗做,到時衰過非洲

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2020-6-17 08:40 AM 發表

即是最壞情況,就算華為被打到無生意,都可以淨收專利費生存,永不死吧!
拿掉你的專利,有市場有何用??變成一家沒靈魂的公司,美國是先打壓你,等你痛了,求區開放市場和芯片,再騙你合作出讓了專利,拿晒點專利,再回頭禁你市場,到時華為因為沒專利再沒利用價值。不要以為6G,華為5G就過時,專利可以跨好多代繼續用,6G一樣要用5G專利,這是積木甘一層層上,所以美國才要針對華為

這樣比喻吧,華為現在就是一個拿着木棍和一瓶水,美國拿着一把刀和一個面包
美國想喝水(5G),但因為華為有木棍(專利),所以問,你要面包嗎(芯片),要的,先放下你的木棍(專利),我給你面包,你給我水,大家交換,但最后如果華為放下木棍,你覺得后果會怎樣,水和面包,都會是美國的

引用:
原帖由 alanchung1971 於 2020-6-17 07:11 AM 發表

自己吾用咪得囉!點解係都要其他國家吾同華為合作
點解要死去同美國合作

最PK 係跣基他國家!
叫人唔好同華為合作,但自己又合,重相要制定5G標準。
PK 到咁!但其他蠢國家重當佢係大佬先攪笑。

路透社:華府批准美企與華為合作,
制定5G標準,羅斯證實消息!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]