• 瀏覽: 19,939
  • 回覆: 163
+6
引用:
原帖由 wanchaiferry 於 2020-6-16 10:53 PM 發表

Agree!
Too many stupid people nowadays
oh really?  only transfer to Beijing?

引用:
原帖由 露線圖 於 2020-6-16 01:37 PM 發表
北京近日確診逾百宗新冠病例,外媒報道,由於憂慮三文魚與疫情有關,中國已暫停歐洲三文魚進口,內地現佔據全球三文魚銷量的5%,是次叫停進口已引發行業在全球的震盪。
Norway Royal
Salmon及三文魚農場Bakkafrost等數家歐洲三文魚生產商已暫停向中國出口三文魚。上述2家三文魚生產商均表示,旗下員工已做了新冠病毒檢測,並無錄得感染案例。Norway
Royal Salmon表示 ...

引用:
原帖由 wongtailung 於 2020-6-16 04:50 PM 發表
袁生有乜嘢可以回應?
可能佢自已擔心緊,好似佢成日同小三去食“奶”威三文魚 ,中左標嘻出奇,唔怪得佢發表示咁多肺炎偉論

制成魚鬆粉出售正

現代養殖三文魚每條都注入了人工色素和抗生素, 才會有橙色的肉。
日本人都不吃三文魚。

COVID-19 污染人類食物鏈!亦能夠曼延病毒其牠動物物種!人類受到極危險威脅!!

引用:
原帖由 wanchaiferry 於 2020-6-16 10:53 PM 發表

Agree!
Too many stupid people nowadays
人類是帶菌者,三文魚經帶病毒工人接觸後,污染三文魚再運到市場再曼延給消費者!!

袁生好快話三文魚係野味......................

內地佔全球5%都已經叫救命? 5%西國無人負擔到? 唔係咁攪笑呀!

三文魚,有蟲,除時咩病都可能又關事,都係停下先了

根本唔應該食生嘢

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-6-16 06:13 PM 發表

印度,非洲先會吃蝙蝠
原來台灣已修復武漢,大陸仔

都係整熟先食

香港要唔要跟,唔洗跟就好,我哋好快有平三文魚食了。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]