• 瀏覽: 26,074
  • 回覆: 169
  • 追帖: 1
+15
引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2020-6-16 10:31 AM 發表
我多口問句。如果美國唔比專利費又點?邊個去收。邊個去計條數。
老美賴皮唔畀冇問題🤗只不過以後就唔好咁大聲講咩知識產權嘞🤭

引用:
原帖由 benadsl 於 2020-6-16 09:47 AM 發表
特朗普封鎖遇尷尬 華為︰美國仍需為5G專利付費

財經快訊

撰文:朱冠美
最後更新日期:2020-06-13 19:13

6月13日消息,對於供應鏈被封鎖的消息,中國華為官方表示,這不會也不可能影響美國企業為5G專利付費。

綜合媒體6月13日報道,一項研究報吿顯示,在專利發明中,有6家公司所佔的專利比例超過了80%,其中,華為在5G技術中擁有最多的專利。

...
侵侵剛食藥,正常翻?

肥普 野蠻到唔俾錢完全唔出奇  共其搵個藉口唔符合尾國利益就得

引用:
原帖由 benadsl 於 2020-6-16 09:47 AM 發表
特朗普封鎖遇尷尬 華為︰美國仍需為5G專利付費

財經快訊

撰文:朱冠美
最後更新日期:2020-06-13 19:13

6月13日消息,對於供應鏈被封鎖的消息,中國華為官方表示,這不會也不可能影響美國企業為5G專利付費。

綜合媒體6月13日報道,一項研究報吿顯示,在專利發明中,有6家公司所佔的專利比例超過了80%,其中,華為在5G技術中擁有最多的專利。

...
柒能普唔係唔想用5G,只係想華為免費分享成果,中國在2g 3g年代!交幾多專利費比西人

班商家佬遲早搵人暗殺狼普

引用:
原帖由 小窮鬼 於 2020-6-16 12:00 PM 發表
老美賴皮唔畀冇問題🤗只不過以後就唔好咁大聲講咩知識產權嘞🤭
well , 雙標係尾角特色 , 佢地絕對做得出 面不改容添

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2020-6-16 10:31 AM 發表
我多口問句。如果美國唔比專利費又點?邊個去收。邊個去計條數。
美國收的專利費仲多,
中國打過算盤先夠膽同美國鬥。

引用:
原帖由 一個中國人! 於 2020-6-16 12:01 PM 發表

咪打官司囉,一喺就只可以喺中國境內賣,出咗去其他國家,專利擁有方就告去法庭收專利費。三叔咪就係咁樣俾Apple告。
如有國的參預,官司有用看哪國拳頭大吧

引用:
乜美國唔係話保護知識產權好重要咩
中國每年交比美日歐專利費都唔少,最好大家唔洗交
美國藥廠第一個象皮糖

美國巳經通訊科技落後於中國。
美軍也要使用中國的北斗導航!!

附件

IMG_20200616_114655.jpg(583.07 KB)

引用:
原帖由 一個中國人! 於 2020-6-16 11:57 AM 發表

其實,擺喺安卓系統入面嘅apps,理論上喺無須專利,發佈咗之後仲要公佈源碼,成個系統全靠大家添磚加瓦起高樓。google(尾國)咁樣一搞,世界有能力嘅國家都會有plan B。自己搞💩自己 ...
未來係所有智能裝置有共用OS...
如顯示屏可作輸出裝置,備有鏡頭作輸入裝置,又有無線連接,
而智能電話,PAD等就可運行復雜運算,
但大家可以共用一個OS..
每個裝置根據本身類型擁有不同微內核,唔駛整個OS放晒在不同裝置中..

如在家中,你可以用智能屏接電話,但智能屏沒有電話既內核,智能屏只係無線連接入智能電話中,利用智能電話既通訊功能,
而智能電話將資料送往智能屏,顯示所需資料及視訊...
未來每個SENSOR都會用同一OS,基本上家中及個人裝置萬物互通....

中國社會主義完勝西方虛偽資本主義。

附件

Screenshot_20200404_152651_com.android.gallery3d.jpg(32.92 KB)

老美一定洒無賴

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]