• 瀏覽: 9,232
  • 回覆: 118
+2
獅鳥佢啦 倒米

藍C惡夢

引用:
原帖由 charlir2005 於 2020-6-15 03:07 PM 發表
英國上議院保守黨格林勳爵日前撰文,反對英國接收港人。

他指出,大量接收港人或加劇英國失業情況,英國的房屋、醫療、學校以至基建亦不能負荷,港人即使願意付出亦未能足以支付所需建設費用。

政府表示真正會來英國的人只屬少數。

他質疑這個講法,

若會因此而來英國的港人只屬少數,那麼如何用這個政策來「威脅」中國不再進行「港版國安法」立法?中共甚至會因為這些反對聲音離開而高興。
...
佢仍有兩很錯的想法,一就是以為真可能有不少港人會去,二是話少人去威脅唔到中共,即是相信多人走就有作用

其實有條件走的,一早97時已走了,而且阿爺根本唔會介意港人離開,既冇心留,早走早着

引用:
原帖由 面交player 於 2020-6-15 04:51 PM 發表
獅鳥佢啦 倒米
唔會
點會私了佢?
第時食言時就話採納多方意見才沉痛地作出此決定
然後順帶引用一下佢今日嘅言論

大陰蒂擺明同曱甴割席
200幻曱甴係咪要買機票去佔領倫敦?

引用:
原帖由 u6968078899 於 2020-6-15 04:51 PM 發表
藍C惡夢
WONG C 呢

口惠實不至是常識吧

引用:
原帖由 charlir2005 於 2020-6-15 03:07 PM 發表

他指出,大量接收港人或加劇英國失業情況,英國的房屋、醫療、學校以至基建亦不能負荷,港人即使願意付出亦未能足以支付所需建設費用。

他質疑這個講法,

若會因此而來英國的港人只屬少數,那麼如何用這個政策來「威脅」中國不再進行「港版國安法」立法?中共甚至會因為這些反對聲音離開而高興。
...
講到咁白, 連登仔接受唔到㗎!

大英膠眼中殖民地低端人口

識睇一定係睇立場新聞下面D留言

引用:
原帖由 LeeLK 於 2020-6-15 03:53 PM 發表

畀足整年時間你都都搵唔到一份工令你可以留低,證明你係大懶蟲或好揀擇,人地冇理由畀你做國民增加負擔。
咁如返轉頭,阿爺唔俾入境咪兩頭唔到岸, 變人球。

好L心英國佬收皮.真係有幾L多香港人會恨去你度呀?貪你哋有佛係醫療呀?

那幾個日曰和你食的白痴,是人看到都怕怕,鬼要?

好正常丫,我係英國人既話,我都會反對

引用:

他質疑這個講法,

...
俾所有擁有B N O及其後代人士英國公民身份後,可以交本地國民學費讀大學,慳好多!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]