• 瀏覽: 8,063
  • 回覆: 62
引用:
原帖由 五毛笑死人 於 2020-6-15 10:00 AM 發表
5毛又話中共已用緊好懵晶片?
唔識就咪出來柒咯鴻蒙係操作系統

引用:
原帖由 lung_block 於 2020-6-15 10:19 AM 發表

重有三星華為可以互換專利協議,可以令三星,唔駛用蘋果既專利.

到時在世界各地反告蘋果,勝算大好多...

在5G專利中,華為三星更加係大戶..到時蘋果可能要付出大額專利費,先出到5G手機... ...
如果咁樣合作, 其實都無必要告apple..

兩家技術夾埋應該可以拿到全球一半佔有,讓海外市場比三星, 佢海外市佔可以去三成, 國內就就維持華為品牌..., 利潤點分可以傾...

完全可以被開美國制裁,又可以加強亞洲國家合作格局

三星有無同華為合作就唔知不過可以肯定就係,三星投資了新芯片廠係山西。

引用:
原帖由 五毛笑死人 於 2020-6-15 10:00 AM 發表
5毛又話中共已用緊好懵晶片?
原來你個井入面好懵係晶片,你咁鬼易呃架

五毛笑死人笑死人

引用:
原帖由 songsong17 於 2020-6-15 10:01 AM 發表
合作出手機, 結合兩家技術,華為做國內市場, 國外三星做
做國內市場?😳😆
係一個家裡面,你認為你老豆賺你D錢有冇用?😆

想知點樣讓出手機巿場?

引用:
原帖由 banjo. 於 2020-6-15 10:23 AM 發表
傳聞好多都係老L作, 信唔過.
傅聞美國肺炎死左十幾萬呢?你會唔會信?🤣

引用:
原帖由 banjo. 於 2020-6-15 10:23 AM 發表
傳聞好多都係老L作, 信唔過.
傅聞肺炎係美國軍人運動會時刻意帶入中國呢?
你又會唔會信?

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2020-6-15 09:59 AM 發表
拖三星落水無用的,華為自己好好研發晶片啦。
應該係時間問題. 研發仲未趕得上.
我諗同三星應該有傾埋呢點.

引用:
原帖由 catforyou 於 2020-6-15 09:56 AM 發表
受美國限制,台積電(美︰TSM)或將無法供應晶片予華為。據外電引述消息,華為正與三星洽商晶片代工協議,後者將生產華為所須的高端晶片。而作為回報,華為將把部分智能手機市場份額讓給三星。 美國5月宣布升級

https://static01-proxy.hket.com/res/v3/image/content/2665000/2669881/hw_1024_1024.jpeg

方丈好小氣, ...
其實唔係好明,市場份額點讓?市場份額係由消費者主導,最多只能封鎖某啲市場,例如唔出口去到某啲國家或地方等,或者出少啲貨到某些地方,但亦唔係絕對,殺頭生意都有人做,如果貨物好銷,市場需求大,一樣有人會將貨物用水貨形式走,況且,消費者唔用華為,都唔一定要用三叔,亦有其他牌子產品,消費者又冇簽合同唔用你就用佢。
有啲神神怪怪咁。

唔買華為手機就一定㨂三星?
買其它牌子唔得?
換市場的說法講唔通。

引用:
原帖由 TRruth 於 2020-6-15 10:34 AM 發表

做國內市場?😳😆
係一個家裡面,你認為你老豆賺你D錢有冇用?😆
黃色經濟圈d反中白痴都話work 啦...屌...

而且華為可以授權三星用華為技術去賺錢維持手機業務利潤... 唔係只係做國內市場 ..

引用:
原帖由 songsong17 於 2020-6-15 10:44 AM 發表

黃色經濟圈d反中白痴都話work 啦...屌...

而且華為可以授權三星用華為技術去賺錢維持手機業務利潤... 唔係只係做國內市場 .. ...
唔係話黃絲係白痴冇腦咩?今次又認同?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]