• 瀏覽: 1,962
  • 回覆: 32
+6
財政司司長陳茂波表示,本港近期就業情況持續惡化,從趨勢看,失業率無可避免會由4月份的5.2%進一步攀升,很大機會超過2009年金融海嘯期間最

最怕是沒有最差,只有更差。
呢次疫情下,都不知幾耐才可經濟回復。

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/realtime/article/1295500/即時-港聞-料失業率超越金融海嘯-陳茂波指丟飯碗人數或創15年新高

原因咪就是大陸佬在香港搞送中條例,引來外國勢力搗亂香港!😎
另一原因就是武漢肺炎播全球!🤒

而家大陸佬又在港硬推國安法,香港死得啦!
遲d失業率比大陸仲高,個個都擺地攤啦……😡

引用:
原帖由 ff2456 於 2020-6-14 09:28 PM 發表
美狗肺炎累全球

有幸身為中國人!全世界好多人種都羨慕不已!!!人生要過得有意義!有意思!做個愛國的人!唔需要話有咩大貢獻!只要做好國民應有態度同責任已經足夠!!!只要國家富強穩定!!!就能提供一個美好地方人民安居樂業!!!外勢力妒忌加上權力鬥爭!就會出現搗亂社會事件!全因政棍弄權煽惑年青人市民群眾!!呢d就叫做分離主義!!香港就係一個活生生例子!!!政棍得取個人利益之後!現在與犯法年青人割席!!!臨危勒馬!!!年青人要珍惜前途!!!切勿被邪教政棍欺騙!!!香港是我們幾代香港人同原居民努力建設的成果!!建設一個穩定繁榮平台比新一代發展!!!所以千祈唔好破壞自己的未來!!支持警隊嚴正執法!刻不容緩!

犯民勾結暴徒禍港,沒有暴政,只有暴徒

下個星期仲話公投罷工喎

曱甴攬炒嘛,俾票曱甴已完嗰啲抵死啦!

當政府托完半年人工
大把公司即時炒人
甚至執埋

引用:
原帖由 johnwong9394 於 2020-6-14 07:54 PM 發表
財政司司長陳茂波表示,本港近期就業情況持續惡化,從趨勢看,失業率無可避免會由4月份的5.2%進一步攀升,很大機會超過2009年金融海嘯期間最

...
似乎政府將要面對的唔係金融海嘯,是失業海嘯。

引用:
原帖由 paulchen 於 2020-6-14 11:30 PM 發表
當政府托完半年人工
大把公司即時炒人
甚至執埋
治標不治本,只係等失業率數字睇來無咁嚴重。

引用:
原帖由 ff2456 於 2020-6-14 09:28 PM 發表
武漢肺炎又係大陸搞出嚟!!

引用:
原帖由 ff2456 於 2020-6-14 09:32 PM 發表
中共硬推國安法,引來美國制裁,香港經濟已結構性崩潰!!

引用:
原帖由 ff2456 於 14-6-2020 21:32 發表
大陸人1出世就有國安法點解月來月有錢?

主題標籤 #陳茂波
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]