• 瀏覽: 72,069
  • 回覆: 995
  • 追帖: 4
+26
引用:
原帖由 航空母艦 於 2020-6-14 10:43 AM 發表
香港的「一國兩制」自2014年雨傘運動起已陷入重傷,到去年反送中更惡化至危殆,今年更因強推「港版國安法」,幾可預告死亡。有目睹香港變質的夫婦,毅然移居台灣以保存最珍重的自由,但隔海遙看香港形勢越趨惡化,禁不住悲從中來:「香港已回不去從前」,忠告千萬不要相信「一國兩制」的謊言,...

https://hk.appledaily.com/resizer/J4mgKZO7vSHwL4qXuIo4n9b ...
剪爛香港身份証未?以後都唔好走番嚟揾著數

引用:
原帖由 tony.hk 於 2020-6-14 10:56 AM 發表
又唔見我要走 
我經常喺旺角出入,防暴多次在我身邊走過,我唔犯法乜都唔使驚
我每次經過防暴警察都對舉起大拇指 以示支持!

引用:
原帖由 航空母艦 於 2020-6-14 10:43 AM 發表
香港的「一國兩制」自2014年雨傘運動起已陷入重傷,到去年反送中更惡化至危殆,今年更因強推「港版國安法」,幾可預告死亡。有目睹香港變質的夫婦,毅然移居台灣以保存最珍重的自由,但隔海遙看香港形勢越趨惡化,禁不住悲從中來:「香港已回不去從前」,忠告千萬不要相信「一國兩制」的謊言,...

https://hk.appledaily.com/resizer/J4mgKZO7vSHwL4qXuIo4n9b ...
某電子零件廠?冇野下話,咁都夠膽當數據攞出黎?唔係連作都唔想作吓?暴徒犯法著草去台灣,罪犯就緊係話治安好既地方唔自由啦!700萬香港人唔係咁睇。投資者都唔係咁睇。

快走啦。唔好回頭。曱甴走曬,香港好快就無事。

平心而論,過去體驗下真正嘅生活艱苦,或者都係好事,
未來嘅所謂青黃不接,會有人工智能補上,安心去啦

後生女曱甴點使錢走
天使可以去呆灣
做自由雞
有得食有得往有得爽

你地咁有良心,就應該眾籌俾年青人一個機會離開,而唔係在台灣講廢話或者籌俾泛民享樂😏良心を

做左衰野。。走去邊都會驚死會比人拉。。著草就死遠d

人地班曱甴都唔知幾想去台灣,玩心痛你就真係on99

都無乜新意…

引用:
原帖由 豆芽生 於 2020-6-14 10:50 AM 發表
使唔使包到咁實啊?無面見人?
你幾時見過恐怖分子以真面目示人?

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2020-6-14 10:45 AM 發表
去到咁自由既台灣。仲蒙面蒙到上眼?你怕台灣有人殺你?
因為佢地係台灣的臨記🤣

你哋啲毒果妓者都未著草移民走佬,幾撚時到嗰啲on99年輕人呀

仲有你哋作文提及嘅陳太同佢老公,如果現實真係有呢兩隻曱甴,記得唔好返嚟香港,因為香港真係冇佢哋口中呆灣的美好,到處冇山、冇海、冇綠地,香港人又唔善良、唔熱心助人,仲有香港沒有呆灣的民主和自由

記撚住,國安法真係好撚惡架,咪撚返嚟呀,一路好走

香港已回不去從前因被黑暴曱甴所害,黑暴曱甴收手啦,唔好與民為敵!!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]