• 瀏覽: 72,084
  • 回覆: 995
  • 追帖: 4
+26
嘩!包L到實一實,咁L驚俾人見到個樣,不如死L左去仲好

引用:
原帖由 航空母艦 於 2020-6-14 10:43 AM 發表
香港的「一國兩制」自2014年雨傘運動起已陷入重傷,到去年反送中更惡化至危殆,今年更因強推「港版國安法」,幾可預告死亡。有目睹香港變質的夫婦,毅然移居台灣以保存最珍重的自由,但隔海遙看香港形勢越趨惡化,禁不住悲從中來:「香港已回不去從前」,忠告千萬不要相信「一國兩制」的謊言,...

https://hk.appledaily.com/resizer/J4mgKZO7vSHwL4qXuIo4n9b ...
又係笑料一則

用毒果日報執狗屎,都驚影衰我隻狗。

有錢使能去台灣咩,年輕人喺台灣有乜發展,自由當飯食

引用:
原帖由 大橋上一人 於 14-6-2020 11:29 AM 發表

未必係毒果黑記,可能係移民顧問公司事頭婆丶台灣地產中介職員。
其實睇佢寫基本法同聯合聲明嘅問題,就知佢係妹啦!一個正常香港人,大陸人都無可能咁詳盡分析呢

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2020-6-14 10:45 AM 發表
去到咁自由既台灣。仲蒙面蒙到上眼?你怕台灣有人殺你?
一個做多個分身,唔遮住下好易穿。

台灣民主國家 冇錢走過來 都變有錢啦 冇希望都變有希望啦...

蘋果大大聲話上星期三又話出個救港方案

而家影都無

曱甴有心走佬真係要快喇 ! 但成二百萬,幾時走得哂?

don't come back! HK never welcomes u.

引用:
原帖由 航空母艦 於 2020-6-14 10:43 AM 發表
香港的「一國兩制」自2014年雨傘運動起已陷入重傷,到去年反送中更惡化至危殆,今年更因強推「港版國安法」,幾可預告死亡。有目睹香港變質的夫婦,毅然移居台灣以保存最珍重的自由,但隔海遙看香港形勢越趨惡化,禁不住悲從中來:「香港已回不去從前」,忠告千萬不要相信「一國兩制」的謊言,...

https://hk.appledaily.com/resizer/J4mgKZO7vSHwL4qXuIo4n9b ...
邊個話冇錢唔可以移民?
出去放下火特登俾人拉,跟手著草去呆灣申請政治屁護咪得囉。
仲有一個方法,自殺,移民去地獄。

引用:
原帖由 manhong1128 於 2020-6-14 11:26 AM 發表

我覺得好好笑
蘋果果然係文宜報紙

「隔海遙看香港形勢越趨惡化,香港已回不去從前」

呢句野完全無解釋佢點覺得香港回不去從前?佢講米價?油價?蘋果日報傾格?是是但但搵一個呢 d 時間移民去台灣嘅人,問下佢覺唔覺得香港變左,岩咀型就拎出黎做文宜大肆報道,又或者根本呢班被訪者係自己朋友,講真又唔係投稿,邊到日日搵到咁多人出黎訪問呢樣果樣,帶住副超,我講咩都得啦!晒氣! ...
自從出咗國安法,香港真係返唔到去從前(2019年6月至2020年1月), 暴佬走佬既走佬,龜縮既龜縮, 而家搞事最多得一百幾十,最小可能得幾個,另外換咗一哥果斷執法,搞事的都拉好多,法官亦有部份正義,香港真係返唔到去之前(咁差)

暴增啊,成年香港有成6百幾人移民呆灣,真係好多人逃離香港

垃圾文宣,屌佢都費hi事。

咁你仲唔借錢俾d年輕人走

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]