• 瀏覽: 5,433
  • 回覆: 84
  • 追帖: 1
受社會運動及新冠肺炎夾擊,經濟衰退,失業急升,基層生活百上加斤,東網直擊商場美食廣場多人食「二手飯」,街市亦有不少人在垃

D錢cap晒去港鐵海公國泰

都唔cap比失業者

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200613/bkn-20200613050049841-0613_00822_001.html

熱賣及精選
引用:
原帖由 74x 於 2020-6-13 08:15 AM 發表

受社會運動及新冠肺炎夾擊,經濟衰退,失業急升,基層生活百上加斤,東網直擊商場美食廣場多人食「二手飯」,街市亦有不少人在垃

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200613/photo/bkn-20200613050049841-0613_00822_001_fb.jpg?20200613064143

都唔cap比失業者

新聞 ...
食二手飯係興趣。
香港有大批環保份子長期食二手飯,例如名人“野人”。

香港人一值都靠自己架啦。。

三百億俾國泰,五十億俾海洋公園,二百五十億俾黑警,政府寧願將錢係咁嘥都唔幫窮人

引用:
原帖由 walkera2006 於 2020-6-13 09:04 AM 發表

三百億俾國泰,五十億俾海洋公園,二百五十億俾黑警,政府寧願將錢係咁嘥都唔幫窮人
三百億入股去國泰係用來保住香港最大航士公司及所聘請的二萬幾個職位!

引用:
原帖由 水底回收的豬豬 於 2020-6-13 07:31 PM 發表

三百億入股去國泰係用來保住香港最大航士公司及所聘請的二萬幾個職位!
國泰照炒人,d錢用來吊住管理層鹽水。

生活令到我們忘記時間,但時間吾可以令我們忘記生活...
                                               BY CHI LAM
引用:
原帖由 suffocation 於 2020-6-13 07:33 PM 發表

國泰照炒人
要炒都無辦法,幾多航機停飛左!

回覆 引用 TOP

奇怪,點解無人提泛暴拉布,唔通又集體失憶?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 74x 於 2020-6-13 08:15 AM 發表

?20200613064143

都唔cap比失業者

新聞 ...
hk govt 專登甘做,饑死曱甴,冇カ黒暴,

再玩黒暴........

不要太過計較得失,人生就是不完美,留丁點童心來品賞快樂吧!
                    常常不快樂的你,諗多左呀

回覆 引用 TOP

曱甴暴動令人失業仲好講

引用:

?20200613064143

都唔cap比失業者

新聞 ...
甘都信錢cap晒去港鐵海公國泰
被洗腦的人真係得人警。

不要太過計較得失,人生就是不完美,留丁點童心來品賞快樂吧!
                    常常不快樂的你,諗多左呀
引用:

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200613/photo/bkn-20200613050049841-0613_00822_001_fb.jpg?20200613064143

都唔cap比失業者

新聞 ...
咁搞唔掂喎!遲早啲人冇錢買飯,食二手飯嘅都冇得食😨銀行佬就袋袋平安😨😨

回覆 引用 TOP

又賴政府
有人係食肆食二手飯餸唔係新鮮事, 已經好耐啦

引用:
原帖由 walkera2006 於 2020-6-13 09:04 AM 發表

最撚慘係俾咗錢幫佢哋還銀行債,而唔係全部幫佢哋做落去嘛😨😨

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-6-13 07:53 PM 發表

甘都信錢cap晒去港鐵海公國泰
被洗腦的人真係得人警。
你自己睇返立法會開會啦

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]