• 瀏覽: 773
  • 回覆: 12
因管理不善而在全球最佳航空公司排名跌出三甲的國泰航空「冧檔」,政府公帑救亡!國泰昨日公布三百九十億元資本重組計劃,獲港府

如果沒有香港政府 因航職工今次真罷工

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200610/bkn-20200610033028126-0610_00822_001.html

引用:
原帖由 柒柒柒個陸 於 2020-6-10 09:28 AM 發表
因管理不善而在全球最佳航空公司排名跌出三甲的國泰航空「冧檔」,政府公帑救亡!國泰昨日公布三百九十億元資本重組計劃,獲港府

?20200610082356

如果沒有香港政府 因航職工今次真罷工: ...
國泰代表香港,
不過有部份 上層攪攪振不為港著想,
呢次,重整可以歸中國香港

引用:
原帖由 漁夫 於 2020-6-10 09:39 AM 發表

國泰代表香港,
不過上層攪攪振不為港著想,
呢次,重整可以歸中國香港
譚文豪連同黑衣魔搞死香港航空業, 之後就係19病毒
上層唔係攪攪振, 而係想用正途攪走啲黃屍
但黃屍放氧氣樽, 旅客對國泰信心下跌

引用:
原帖由 yellowobject 於 2020-6-10 09:59 AM 發表

譚文豪連同黑衣魔搞死香港航空業, 之後就係19病毒
上層唔係攪攪振, 而係想用正途攪走啲黃屍
但黃屍放氧氣樽, 旅客對國泰信心下跌 ...
不過有部份 上層攪攪振不為港著想,
上層 也有黃絲 or黃絲 鬼佬

黃屍放氧氣樽, 旅客對國泰信心

唔同意救

但5折入貨........now 好難講係填黑洞

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2020-6-10 10:05 AM 發表
唔同意救

但5折入貨........now 好難講係填黑洞
呢個係,中國香港,主權問題,一定救

傳:過到垃圾會先算喇!
利申:國泰好多黑衣暴畜!

阿爺話 3百億碎料啫, 咁就撚住呢個香港 icon唔比英國佬亂黎, 抵玩.

引用:
原帖由 得棚牙 於 2020-6-10 10:11 AM 發表
傳:過到垃圾會先算喇!
利申:國泰好多黑衣暴畜!
唔救就會執-國泰黑衣暴畜係咪ok

國泰太多黃絲 建議黃色經濟圈自己救返間公司

又係方向報, 咬住唔放。  

亞爺比香港政府救國泰是做比匯豐和英國睇,順我者救,反我者...今朝明報即時新聞已報美國佬和外國股東狂插匯豐。

玩司法覆核,搞擺工,參加暴動,呢間公司的員工爛透了。宜家收左政府錢,就要大換血。。。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]