• 瀏覽: 2,766
  • 回覆: 41
因管理不善而從全球最佳航空公司排名跌出三甲的國泰航空,經營出現嚴重問題,政府擬注資國泰救亡。國泰在新冠肺炎疫情爆發前,其

政府寧願蝕底,都唔願意入主管爛檔

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200609/bkn-20200609135101706-0609_00822_001.html

賭輸期油 幫公司蝕幾十億嘅管理層

戇撚鳩, 肺炎原因客運跌99%, 神仙都死啦

引用:
原帖由 siuroy123 於 2020-6-9 04:01 PM 發表
賭輸期油 幫公司蝕幾十億嘅管理層
做航運一定要買期油對沖

引用:
原帖由 montejo 於 2020-6-9 04:05 PM 發表

做航運一定要買期油對沖
咁間間都有買期油
點解佢會攪到要政府救?

一間管理不善,爛到入心入肺公司,正苦都揼成2佰7拾幾億落去同佢填氹!香港人捱生捱死等到頸都長,仲要搞一大輪先至派嗰一皮嘢

間間航空公司都死。而家揸錢可以去揀,邊隻好至買。你有錢都可以!

引用:
原帖由 聻夷希 於 2020-6-9 04:10 PM 發表

咁間間都有買期油
點解佢會攪到要政府救?
你唔知國泰係唯一以香港為基地的大型航空公司?

國泰開賭架?點解要賭期油

引用:
原帖由 聻夷希 於 2020-6-9 04:10 PM 發表

咁間間都有買期油
點解佢會攪到要政府救?
你唔睇歐美d航空公司洗唔洗政府救...

賭輸期油 納稅人埋單 

引用:
原帖由 johntt 於 2020-6-9 04:13 PM 發表
一間管理不善,爛到入心入肺公司,正苦都揼成2佰7拾幾億落去同佢填氹!香港人捱生捱死等到頸都長,仲要搞一大輪先至派嗰一皮嘢
國泰有幾爛?
受黑暴及疫情影響, 乘客大跌乃非戰之罪
對於期油輸錢, 據我所知, 買期油做對衝是航空公司的正常操作, 這個行為本身並不是錯, 如因高層眼光及買賣時機出錯, 可以換高層
從乘客角度判斷一間航空公司既質素, 是安全, 服務, 價格, 我又唔覺有幾差, 國泰2020在全球最佳航空公司排第5, 係退步左, 但全球第5, 點都唔算爛掛?
國泰是唯一一間以香港為基地既航空公司, 出於安全及戰略考慮, 我認為政府有必要出手, 當然出手後要大力整頓,唔係出左錢就算

仲有養曱甴做曱甴竇

賭輸期油????

日日要用油架天才

引用:
原帖由 montejo 於 2020-6-9 16:15 發表

你唔知國泰係唯一以香港為基地的大型航空公司?
因為在香港,所以攪到咁仆街?

主題標籤 #新冠肺炎
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]