• 瀏覽: 17,387
  • 回覆: 267
  • 追帖: 1
+5
唔係支持曱甴,不過D判刑真係好飄忽...

引用:
原帖由 錢太多4 於 2020-6-8 04:32 PM 發表
育有一名7歲兒子的26歲展覽場地工人,因去年10月將雜物掟向警車,並被搜出雷射筆,被控企圖刑事損壞及在公眾地方管有攻擊性武器罪,案件今(8日)在九龍城法院再訊。被告承認控罪,辯方律師求情稱,被告為洩憤才即興犯案,涉事警車沒有損壞,事後警員亦可繼續執勤。裁判官最終判被告入獄共8個月。

26歲被告羅偉洛,現已與妻子離婚,他被捕至今已還押近8個月。案情指,2019年10月13日晚上11時許,約50名 ...
又唔係細路,咁即係唔優秀啦。😂

佢諗住出去揾天使食免費餐,點知偷雞唔到蝕摣米。

引用:
原帖由 光棍man 於 2020-6-8 05:29 PM 發表

個官喺度扮重判
鬼叫條傻仔無學歷又學做勇武,唔找呢D人扮重判,唔通找高學歷D人重判咩,有人話話哂高學歷的人都是社會未來主人。

引用:
原帖由 sinchau 於 2020-6-8 04:37 PM 發表
依個掉水樽同帶雷射筆就坐8個月,
嗰個女大專生有摺刀、易燃液體又乜又七咁,
只係判左5個星期,
暴徒遲D可能要求上庭可以自選法官
可能樣衰掛  

吊,八個月即係走得

正所謂窮就窮七代,不無道理

引用:
原帖由 sinchau 於 2020-6-8 04:37 PM 發表
只係判左5個星期,
重點在於佢在判罪前已坐左8個月, 咁樣判其實同判無罪即時釋放無分別!

結左婚就咪 L 搞搞震啦

吾係優秀青年嗎?

引用:
原帖由 Peter_H 於 2020-6-8 04:46 PM 發表
可能一直生活不如意積恨 治理者唔掂,累到周圍立立胤
自己廢就賴屎

引用:
只係判左5個星期,
掟汽油彈仲有官讚優秀細路

呢單真的堅on鳩,掉支水8個月

引用:
原帖由 Peter_H 於 2020-6-8 04:46 PM 發表
可能一直生活不如意積恨 治理者唔掂,累到周圍立立胤
幾時痾屎唔出都入777數??

Good news

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]