• 瀏覽: 17,438
  • 回覆: 267
  • 追帖: 1
+5
判刑係要睇還押左幾耐黎判定刑期長短?

仆街 yc ,人又老,錢又無,老婆又走埋路!!正呀喂~

引用:
原帖由 錢太多4 於 2020-6-8 04:32 PM 發表
育有一名7歲兒子的26歲展覽場地工人,因去年10月將雜物掟向警車,並被搜出雷射筆,被控企圖刑事損壞及在公眾地方管有攻擊性武器罪,案件今(8日)在九龍城法院再訊。被告承認控罪,辯方律師求情稱,被告為洩憤才即興犯案,涉事警車沒有損壞,事後警員亦可繼續執勤。裁判官最終判被告入獄共8個月。

26歲被告羅偉洛,現已與妻子離婚,他被捕至今已還押近8個月。案情指,2019年10月13日晚上11時許,約50名 ...
求情理由越嚟越好笑,為泄憤而犯案,咁為泄憤殺人、放火、打劫、強姦都得㗎啦?
不過都恭喜呢隻曱甴先。

引用:
原帖由 Peter_H 於 2020-6-8 04:46 PM 發表
可能一直生活不如意積恨 治理者唔掂,累到周圍立立胤
係黃撚自理唔到自己,唔似你咁威威食緊人血鏝頭叫班人衝,你教你班下線唔好成日衝出黎七

曱甴抵9死

引用:
原帖由 joe123lau2002 於 2020-6-8 05:16 PM 發表

咁最少都係成為案例
落左永久刑事案底
好過之前因拘留夠長
輕罰幾千永久案底都冇
但坐監唔同拘留, 坐監係有D勞役成份, 拘留就真係訓係度乜都唔洗做

冇收錢嘅儍佬扮黑暴抵死!

抵曱甴死
抵死曱甴

引用:
原帖由 KATSU29 於 2020-6-8 04:37 PM 發表
 扔水樽擲中警車8個月 掟氣油彈唔洗坐係優秀既細路???
同人唔同命

引用:
原帖由 tamadabi 於 2020-6-8 04:46 PM 發表

我仲諗扔下水樽判8個月會唔會重過籠呀?
屌!
原來已經坐咗8個月,咪即係當庭釋放?!
個官喺度扮重判

引用:
原帖由 sinchau 於 2020-6-8 04:37 PM 發表
依個掉水樽同帶雷射筆就坐8個月,
嗰個女大專生有摺刀、易燃液體又乜又七咁,
只係判左5個星期,
暴徒遲D可能要求上庭可以自選法官
律政司廢加怕事講什麼都沒用。😭😭😭

引用:
原帖由 KATSU29 於 2020-6-8 04:37 PM 發表
 扔水樽擲中警車8個月 掟氣油彈唔洗坐係優秀既細路???
我睇到標題都有同一疑問
其實我地可唔可以要求兩位法官解釋一下?
水樽 vs 汽油彈
掟中車 vs 掟出馬路但不中任何目標
8個月 vs 優秀

要拉應該拉班黃狗官!!

引用:
原帖由 whynotudie 於 2020-6-8 04:45 PM 發表

扔水樽可以嚴重傷人, 所以入澳門賭場, 一定收樽,情願比杯你
唔講仲以為係20L 飲水機果D水樽~

又一好消息, 入入入入入入入罪呀!!!!!!!!!!!!!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]