• 瀏覽: 9,548
  • 回覆: 145
+7
香港政府邊有咁好死, 直頭攞晒所有人資料去調查,姓名、身份證號碼,銀行號碼,電話號碼、 住址等資料你唔填政府係唔會知架,  YC 千奇唔好申請呀, 好撚危險架

經銀行戶口最快7月8收錢

引用:
原帖由 2006Win-Cat 於 2020-6-8 02:09 PM 發表
政府向每名合資格市民派一萬元的安排,本月21日起接受登記,最快下月八日起可收到款項。

政府派錢每人一萬元,到明年三月三十一日年滿十八歲的香港永久居民都合資格領取,本月21日至明年12月31日接受登記。經銀行登記,款項會存入個人戶口;經香港郵政登記,就要親身去領取支票。

如果是電子登記,首日早上七時起就可以提交,本月內登記,下月八日起會陸續在銀行戶口收到錢;七月後登記則需時一星期才獲得款 ...
唔好申請,政府想偷人資料,唔好比資料政府

犯過暴動罪嘅人全部冇得攞, ok?

引用:
原帖由 2006Win-Cat 於 2020-6-8 02:09 PM 發表
政府向每名合資格市民派一萬元的安排,本月21日起接受登記,最快下月八日起可收到款項。

政府派錢每人一萬元,到明年三月三十一日年滿十八歲的香港永久居民都合資格領取,本月21日至明年12月31日接受登記。經銀行登記,款項會存入個人戶口;經香港郵政登記,就要親身去領取支票。

如果是電子登記,首日早上七時起就可以提交,本月內登記,下月八日起會陸續在銀行戶口收到錢;七月後登記則需時一星期才獲得款 ...
21日幾點開始網上申請?

派左比60歲 - 80歲先..............
我地30-40歲可能要到 12月 先收到錢

引用:
原帖由 2006Win-Cat 於 2020-6-8 02:27 PM 發表

港英時代好, 有政府部, 天下太平
有政治部

引用:
原帖由 annabb 於 2020-6-8 02:28 PM 發表

唔好申請,政府想偷人資料,唔好比資料政府
有獨立思考的叻人一定唔會申請, 政府想偷個人資料

引用:
原帖由 2006Win-Cat 於 8-6-2020 14:15 發表
港共d臭錢千萬不要要呀! 黃絲朋友畀啲骨氣
Ching
淨係每日美心旗下的食店就知道,
是什麼答案

引用:
原帖由 kk5032019 於 2020-6-8 02:30 PM 發表
派左比60歲 - 80歲先..............
我地30-40歲可能要到 12月 先收到錢
用電子登記囉

引用:
原帖由 2006Win-Cat 於 2020-6-8 02:15 PM 發表
港共d臭錢千萬不要要呀! 黃絲朋友畀啲骨氣
如果用你邏輯就要咁解說了
冇黃絲交稅你又點會有呢一萬元呀

黃屍曱甴記得唔好申請呀,奶政府奶共架!!
我見到D黃屍朋友FB又5大屎求同拉晒光復旗都講攞一萬,我都費事出聲傷感情~

引用:
原帖由 2006Win-Cat 於 2020-6-8 02:19 PM 發表

政府真係好
係納稅人的血汗錢

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]