• 瀏覽: 5,041
  • 回覆: 130
+3
引用:
原帖由 billyfung11 於 2020-6-7 10:12 PM 發表

死開啦刁民
捉你去暗角打呀嗱
你驚過我就真

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2020-6-7 10:03 PM 發表

內地公務員都係有樓有車有各種生活津貼, 住的地方成千呎兩廳四房, 一年有2個黃金周加1個春節長假期去外國旅遊shopping.
居住環境一定好過香港

引用:
原帖由 Gordon3 於 2020-6-7 21:31 發表
公務員事務局局長聶德權今日出席民建聯「強化管治尋找出路」圓桌會議時,強調公務員有國家及特區兩重身份,既是特區政府的公務員,在一國兩制下,同樣...

香港公務員現在還要效忠國家, 下一次可能出人民幣同減人工。隨時隨地國內公務員調職香港

新聞來源連結:
http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1790104/ ...
香港公墓員有撚資格跟中國政府機關人員相比?問吓貪曾就知…

講錢最際,有冇好處。加人工實效忠。

引用:
原帖由 billyfung11 於 2020-6-7 10:12 PM 發表

死開啦刁民
捉你去暗角打呀嗱
你已經犯左恐嚇罪
佢有權報警拉你

香港公務員已經冇權中立,同冇權唔出聲。聶公子文質賓賓,依個劇本都是寫定俾佢做衰人。

下一步,好似國泰要審查facebook 同私人言論,歡迎內部舉報

引用:
原帖由 lingling_cc 於 2020-6-7 10:13 PM 發表

你驚過我就真
佢恐嚇你喎
你告唔告佢?

引用:
原帖由 Gordon3 於 2020-6-7 10:15 PM 發表

居住環境一定好過香港
講句老實話, 以前大陸官員好多貪官, 近年因為政府稅收增加有錢, 所以大幅度改善大陸公務員的待遇, 深圳政府更係好似土豪性格, 錢多到用不完, 近年大增市民的福利.

引用:
原帖由 鐘覺霧 於 2020-6-7 10:07 PM 發表
兩重國籍就知。
可能係聶公子暗示公務員要放棄BNO

引用:
原帖由 milktea2020 於 2020-6-7 09:45 PM 發表

心中已完全無哂兩制,忘記了97前香港,才會咁樣講。
佢都係搵食啫

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2020-6-7 10:22 PM 發表

講句老實話, 以前大陸官員好多貪官, 近年因為政府稅收增加有錢, 所以大幅度改善大陸公務員的待遇, 深圳政府更係好似土豪性格, 錢多到用不完, 近年大增市民的福利. ...
我鄕下親戚都讚生活好好多。相反,香港人生活難,樓價貴,唉

會唔會以後公務員人工,一半出港元,另一半出人仔,想攞人仔就要返大陸攞

聶先生,支持你

引用:
原帖由 Gordon3 於 2020-6-7 09:31 PM 發表
公務員事務局局長聶德權今日出席民建聯「強化管治尋找出路」圓桌會議時,強調公務員有國家及特區兩重身份,既是特區政府的公務員,在一國兩制下,同樣...

香港公務員現在還要效忠國家, 下一次可能出人民幣同減人工。隨時隨地國內公務員調職香港

新聞來源連結:
http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1790104/ ...
你唔喜歡,咪辭職囉,曱甴

區議員
立法會議員
多多反政府喔
點搞

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]