• 瀏覽: 35,030
  • 回覆: 287
引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2020-6-7 05:59 PM 發表

最好笑係架仔要把釣魚台改名, 但就唔敢派人登島上去掛地名牌.
近有幾艘中國海警船,遠有山東艦睇住,日本有能力嗎

引用:
原帖由 andysan4 於 2020-6-7 05:37 PM 發表
共同社引述多個消息人士指出,日本拒絕了與英美等國,共同譴責中國的決定。歐美等國對日本決定表示遺憾。

報道指日本為改善中日關係,實現中國主席習近平訪日,避免過度刺激中國而未有跟隨英美批評中國,報道指決定可能會令日本與歐美等國的關係受到損害。

日本在中國擬在香港實施國案法後,曾一度表示關注,並要求確保香港能保持高度自治,不過日本未有如歐美等國直接抨擊中國。

------------------- ...
Jimmy腔:點解嘅? 點解嘅?。。。

引用:
原帖由 billy80 於 2020-6-7 05:39 PM 發表
周庭去日本做雞夢碎了
全全收留他。

日本與中國對抗,戰場在那?
分分鐘玩沉自己,相反英尾拍拍屁股就走。

可能以為柒普大勢己去,但柒普可能食粒續命還魂丹番生,世事難料,好過睇戲,食萬里望食到窮。

引用:
原帖由 @海東青 於 2020-6-7 06:26 PM 發表

未來五年,解放軍將有500艘現代化戰艦入列。只有呆子才會跟中國較量
先留意今年10月下水的003航母啦,已被外界喻為戰力比福特級更強的母艦

另外,中國兩隻秘密製造中的更強母艦,一隻是12萬噸04艦及傳說已久,18萬噸的雙體航母,唔知幾時會完成,令中國人期待!

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-6-7 07:17 PM 發表

先留意今年10月下水的003航母啦,已被外界喻為戰力比福特級更強的母艦

另外,中國兩隻秘密製造中的更強母艦,一隻是12萬噸04艦及傳說已久,18萬噸的雙體航母,唔知幾時會完成,令中國人期待! ...
聽你地講完,我對中國海軍信心增加唔少~~~~

引用:
原帖由 sniper-ryan 於 2020-6-7 06:48 PM 發表

肯定激死
日本有唔少黃絲曱甴係度舉牌香港獨立
依家日本已經表態左立場
柱曱甴去左日本咁耐,噴晒港獨口號,又街頭表演,周庭又日日去唱衰中國

引用:
原帖由 laws168 於 2020-6-7 07:13 PM 發表
日本與中國對抗,戰場在那?
分分鐘玩沉自己,相反英尾拍拍屁股就走。
留意,日本在建做緊一隻排水量7萬噸級的航母,
另有兩隻出雲艦及兩隻日向彎艦
同日本應保持一些警覺會安全一些!

曱甴話:日本奶共,向人民幣下跪,我哋要制裁日本以後唔去窮遊

引用:
原帖由 andysan4 於 2020-6-7 05:37 PM 發表
共同社引述多個消息人士指出,日本拒絕了與英美等國,共同譴責中國的決定。歐美等國對日本決定表示遺憾。

報道指日本為改善中日關係,實現中國主席習近平訪日,避免過度刺激中國而未有跟隨英美批評中國,報道指決定可能會令日本與歐美等國的關係受到損害。

日本在中國擬在香港實施國案法後,曾一度表示關注,並要求確保香港能保持高度自治,不過日本未有如歐美等國直接抨擊中國。

------------------- ...
咩歐美呀?想講咩呀?英美就英美。歐咩美呀?攞英國嚟代表成個歐洲?冇病係嘩,歐盟咪講咗不會參與制裁囉,呢啲媒體,都係睇少啲有益啲。

日本仔知道英美的詭計,又知道英美無法阻攔中國崛起,不參加譴責好正常!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]