• 瀏覽: 22,545
  • 回覆: 236
+7
引用:
原帖由 1333333 於 2020-6-7 01:38 PM 發表
大學生畢業搵工碰壁 陳生:原有兼職亦已停工多月
即將大學畢業、打算從事舞台相關工作的陳先生表示,連月來仍未找到全職工作,連原本的兼職亦無奈地因為因疫情,引致劇院關閉而停工多月;政府即將派發一萬元,將如何使用?他表示,打算取得該筆款項後儲起,以應付日後不時之需。
然而,他認為,政府在派錢行政手續上緩慢,認為現時疫情已差不多完結,且有不少同行亦已「無工開」接近四個月,面臨經濟困難,認為若這筆款項「早啲 ...
曱甴攬炒成功、往後只有等食二手飯求仁得仁

又話唔要政府錢既
講完幾日就唔記得?

應該d大學生冇得拎先岩

引用:
原帖由 1333333 於 2020-6-7 01:38 PM 發表
即將大學畢業、打算從事舞台相關工作的陳先生表示,連月來仍未找到全職工作,連原本的兼職亦無奈地因為因疫情,引致劇院關閉而停工多月;政府即將派發一萬元,將如何使用?他表示,打算取得該筆款項後儲起,以應付日後不時之需。
然而,他認為,政府在派錢行政手續上緩慢,認為現時疫情已差不多完結,且有不少同行亦已「無工開」接近四個月,面臨經濟困難,認為若這筆款項「早啲 ...
揾揸哥,揸哥幫到你。😺

現在攬炒成功, 真係唔好再搵嘢做, 去新界耕田啦

攬炒既最高境界係首先炒死自己。

引用:
原帖由 videowatcher3 於 2020-6-7 02:19 PM 發表
一日反政府、搞破壞、累街坊、要攬炒。

依家求仁得仁,竟然唔 sing hallelujah,

反而埋怨政府援助嘆慢板 .........

果真是「趣聞」!

...
黃屍秉承老尾玩雙標。

麥當勞都有$50/hr,月薪$12000,邊個話無工做,只係爭在去唔去做!

引用:
攬炒罷工唔罷成世點得呀??
現在搵工點對得住班手足呀??
就算要搵工都要等香港獨立先啦,再唔係就等下世先搵啦,正自私鬼!!

成功爭取攬炒。

啲時代曱甴係咪冇high嘢丫?又要攬炒,又要開工

引用:
原帖由 kuuga001 於 2020-6-7 02:50 PM 發表
去龍門冰室面試洗碗喇
俾多間佢, 叫光榮冰室

引用:
原帖由 kuuga001 於 7-6-2020 02:50 PM 發表
去龍門冰室面試洗碗喇
仲有水門

引用:
求仁得仁,永久罷工,恭喜恭喜。

我唔信掟磚生全部係死曱甴,不過正常學生唔團結反對曱甴掟磚生搞事攬炒,咁就唔好吊無野做,好多小市民都失業大半年,繼續比選出黎既曱甴已完再玩幾年,求仁得仁咯!!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]