• 瀏覽: 1,960
  • 回覆: 44
+2
引用:
原帖由 IMS 於 2020-6-7 11:05 AM 發表
肥佬蓬及肥佬侵落台
民主嘅野
你識條鐵 ?
雙肥有民意授權架

引用:
原帖由 vvoy 於 2020-6-7 09:44 AM 發表
美國人手上有選票
點解仲要上街啊 ?
答案好簡單,選票冇用,林肯到現在百幾年都冇用,今年選出邊個亦唔見得會有用。

引用:
原帖由 tam_n 於 2020-6-7 11:11 AM 發表
答案好簡單,選票冇用,林肯到現在百幾年都冇用,今年選出邊個亦唔見得會有用。
議員....姐係民意代表
無替人民發聲咩 ?
無係國會質詢咩 ?

美國佬唔識玩

係香港20萬可變200萬人啦

引用:
原帖由 LeoLeoLeo2018 於 2020-6-7 11:06 AM 發表

拒捕還拒捕,咁就要攞人條命呀?美國唔係話自已有法治的嗎?點解唔用法治去處理呀?
佢被跪殺之前已經銬上手銬,被制服。

引用:
原帖由 vvoy 於 2020-6-7 11:14 AM 發表

議員....姐係民意代表
無替人民發聲咩 ?
無係國會質詢咩 ?
百幾年歷史證明,就算有發聲、質詢,都冇用。
有用就唔會搞成咁啦。
𠵱家無論係暴力鎮壓或者等暴動慢慢退潮,都唔會真正解決問題,矛盾將來又會爆發。
文宣呃人,話美式民主好好,呢個只係一個例子。

引用:
原帖由 tam_n 於 2020-6-7 11:33 AM 發表
百幾年歷史證明,就算有發聲、質詢,都冇用。
有用就唔會搞成咁啦。
𠵱家無論係暴力鎮壓或者等暴動慢慢退潮,都唔會真正解決問題,矛盾將來又會爆發。
文宣呃人,話美式民主好好,呢個只係一個例子。 ...
全國示威
國會提都唔提
得啖笑

希望美國黑人,華人,有種堅持反種族歧視。

引用:
原帖由 vvoy 於 2020-6-7 11:37 AM 發表

全國示威
國會提都唔提
得啖笑
師兄講得啱。
毒果、曱甴一定唔會諗呢點:咁大件事,美國國會好應該討論下。
我估連選總統,種族問題都唔一定成為主要議題。
好多年來都係咁,大問題同競選總統關係不大,兩大黨候選人其實差不多,只係包裝上有分別。
特離譜嘅包裝就真係離譜咗D。

引用:
原帖由 tam_n 於 2020-6-7 11:52 AM 發表
師兄講得啱。
毒果、曱甴一定唔會諗呢點:咁大件事,美國國會好應該討論下。
我估連選總統,種族問題都唔一定成為主要議題。
好多年來都係咁,大問題同競選總統關係不大,兩大黨候選人其實差不多,只係包裝上有分別。
特離譜嘅包裝就真係離譜咗D。 ...
所以
美國大選辯論
從來唔講貧窮問題
唔講就是....無

20萬人,即以香港偽民主派計法,即200萬人了。

點解每次遊行 美國記者只係得小貓三四隻, 點樣掌握第四權 監察柒美國 為非作歹, 學吓香港黑記每次示威 騷亂暴動 參與人數以千計。

引用:
原帖由 richardli008 於 2020-6-7 08:50 AM 發表
美國黑人弗洛伊德遭白人警察壓頸殺死,繼續觸發全美各地示威。首都華盛頓上周六(6日)有大遊行,預計多達20萬人參加,抗議警...

全世界都睇唔過眼最無人權既國家原來係美國!

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/amen ... 3-0607_00972_001.ht ...
泛民報人數通常都X10, 姐係200萬。 但又怕美爹唔鍾意咁多人遊行都係除10, 姐係20萬。 點解減嚟減去都係咁多人, 姐係人多定人少好呢? 好亂呀。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]