• 瀏覽: 1,235
  • 回覆: 27
+2
人大早前通過制訂「港版國安法」,隨即引起本地及國際關注,部分港人亦憂慮外資或會撤出香港。有23個工會今日(6日)組成聯合

「把抗爭融入日常生活。」你哋班仆街有咁嘅仆街諗法咋!唔好迫我哋呢班正常香港人接受!

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200606/bkn-20200606153924447-0606_00822_001.html

引用:
原帖由 Jackishere 於 2020-6-6 05:52 PM 發表
人大早前通過制訂「港版國安法」,隨即引起本地及國際關注,部分港人亦憂慮外資或會撤出香港。有23個工會今日(6日)組成聯合

「把抗爭融入日常生活。」你哋班仆街有咁嘅仆街諗法咋!唔好迫我哋呢班正常香港人接受!

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200606/bkn-20200606153924447-0606_008 ...
睇下佢地點衰啦~

又罷? 

失業率高企,少隻香盧少隻鬼,
吳怕悶就索性長罷咬長綜
引用:
原帖由 top11 於 2020-6-6 05:59 PM 發表

睇下佢地點衰啦~

請問右邊第二個係唔係職工盲嗰條肥閪主席???
邊個加入職工盲做會員, 一定全家死清光.

引用:
原帖由 win2win 於 2020-6-6 06:03 PM 發表
吳怕悶就索性長罷咬長綜

引用:
原帖由 win2win 於 2020-6-6 06:03 PM 發表
吳怕悶就索性長罷咬長綜
我覺得佢地今年搞咩都無舊年咁勁~
加上今年有選舉~
佢地只會自己出醜~

如果我係你老闆, 你夠撚我玩咩

每15分鐘抽籤炒五個

吳敏兒呢隻肥閪主席, 去撚到邊都係要搞罷工, 外國工會搞罷工, 工人有生活津貼, 香港搞罷工, 工人要食自己, 肥閪吳敏兒今年要選立法會, 佢如果當選就更加肥撚到奶罩都戴唔到.

公投?又係圍內投票

引用:
原帖由 初級投資者 於 2020-6-6 06:23 PM 發表
公投?又係圍內投票
公廁投票

同意罷工,但唔好賴政府不提供任何補助

係被罷工

DKLM,又係曱甴工會

又大三罷..究竟系第幾次架...

點解次次大三罷,無人支持,班友又當吾算數,隨一陣又話大三罷,

次次都吾算數,不如每小時一次大三罷....

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]