• 瀏覽: 1,024
  • 回覆: 21
律政司長鄭若驊日前訪京,就「港區國安法」向中央表達意見後返港。她今日(6日)出席商台節目時表示,亂局、暴力及恐怖活動於去年慢慢浮現,有人肆無忌憚地表揚及推動港獨,令國家安全出現缺口,從國家角度是不能接受。她說,市民毋須過分擔心「港區國安法」會影響言論及結社自由,又稱檢控工作會由律政司負責及不受干涉。

港事港審
國安法立法透明度很高

新聞來源連結:
https://m.mingpao.com/ins/港聞/article/20200606/s00001/1591423220238/港區國安法-鄭若驊-檢控工作由律政司主管-不受干涉

白痴仔都唔信啦

引用:
原帖由 權力遊戲劇迷 於 2020-6-6 04:11 PM 發表
律政司長鄭若驊日前訪京,就「港區國安法」向中央表達意見後返港。她今日(6日)出席商台節目時表示,亂局、暴力及恐怖活動於去年慢慢浮現,有人肆無忌憚地表揚及推動港獨,令國家安全出現缺口,從國家角度是不能接受。她說,市民毋須過分擔心「港區國安法」會影響言論及結社自由,又稱檢控工作會由律政司負責及不受干涉。

港事港審
國安法立法透明度很高

新聞來源連結:
https://m ...
依條八婆, 仲以為自己好重要, 中央仲會搵佢審叛國罪犯,  佢返屋企食屎啦.
佢再嘈, 連佢都拉.

中央今次最好一次過封港獨後路,大陸要有檢控及審判權。律政署大把黃人,香港最高嗰幾件狗官都係西方代表,中國點做都會畀西方圍攻,一次過只是短暫痛苦。

引用:
原帖由 woody666 於 2020-6-6 04:16 PM 發表

依條八婆, 仲以為自己好重要, 中央仲會搵佢審叛國罪犯,  佢返屋企食屎啦.
佢再嘈, 連佢都拉.
律政司直接under共產黨,共產黨命令佢拉人,佢可以拒絕咩?

慘嘞!香港永無安寧!你睇吓漢奸黎,最近D案就明啦!

派定心丸?

引用:
原帖由 剎華 於 2020-6-6 04:30 PM 發表
派定心丸?
定乜L吖!被屍底華搞?

引用:
原帖由 tomymt 於 2020-6-6 04:32 PM 發表

定乜L吖!被屍底華搞?
誰是屍底華?

我擔心的,又比我講中了!大家不要期望太大!

如果係黃絲就長篇大論譴責又譴責
一關黑警事就不作個別評論

我覺得肥婆華好嘢!起碼對得住佢份糧。一定比前任果個好。不是一定反老闆嘅先至係好嘅。

支持特首同律政司長鄭若驊

大波驊出嚟想呃邊個

東方有記者被嚇了都未有時間搞
仲去話攬國安法case,人吳笑都狗吠
引用:
原帖由 woody666 於 2020-6-6 04:16 PM 發表

佢再嘈, 連佢都拉.

鍵盤翻頁
左右