• 瀏覽: 2,717
  • 回覆: 43
引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2020-6-6 12:35 AM 發表
咪當我講笑!

觀察人類近親黑猩猩,大猩猩,都見佢地有家庭制度,家中的爸爸話事,佢可以娶幾個老婆,老婆幫佢生仔湊仔!

咁即係人類祖先仲係原始人時,都已經有家!

而香港政府話:有「國」才有家,咁即係應該係南方古猿時,已經有「國」!

咁究竟邊個國咁勁呢個?

睇怕應該係「中共國」了! ...
你家系咪要一個打贏現有嘅王(你老豆or繼父or 你uncle 或者 你兄弟)先有交配權?

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2020-6-6 02:55 AM 發表

要賺錢最多個條友先有話事權!

不過,重點係:原始人都有家,母系社會的家都係家!

咁有國先有家,即係話:中共國在古代出現,先導至出現母系社會! ...
你都冇答我問題,我問緊交配權...
答咗我問題,你就會對你自己個問題有答案

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2020-6-6 12:35 AM 發表
咪當我講笑!

觀察人類近親黑猩猩,大猩猩,都見佢地有家庭制度,家中的爸爸話事,佢可以娶幾個老婆,老婆幫佢生仔湊仔!

而香港政府話:有「國」才有家,咁即係應該係南方古猿時,已經有「國」!

咁究竟邊個國咁勁呢個?

所以原始人咪就係原始人囉,你唔需要國家,去你Amazon大森林做猩猩啦,佢地有家觀念無國㗎,不過果度都係非洲國內,嚴格嚟講你將就算去咗做猩猩都會係非洲嘅動物,連國民都唔係呀!

如果你個樣生得歪來歪去三尖八角,响人類世界溝唔到女,唔使傷心喎,「飛雲,你嘅機會嚟嘞」 !

你去到猩猩群,需然你低能啫,但點都叫做完成進化嘅人,雖然係人渣,但都係人種吖,佢地可能會覺得你好正,嘩,猩猩界美男子呀,仆街你仲唔三妻四妾,日日盡享風流,D猩猩乸仲唔當係男神呀,嘆死你呀,你就好啦!

引用:
咪當我講笑!

咁究竟邊個國咁勁呢個?

那是大猩猩的王國呀,㸃只是家咁簡單。

引用:
咪當我講笑!

咁究竟邊個國咁勁呢個?

Who is 露西?露西亞個FR?

引用:
咪當我講笑!

咁究竟邊個國咁勁呢個?

你梗唔係講笑, 只係自以為是.

家庭, 夫妻, 呢D只係人類嘅思維, 你將人類思維加係猩猩身上, 就當係真理.

如果你真係想證明猩猩有家庭概念, 去揾隻猩猩證明比人睇.

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2020-6-6 02:51 PM 發表

中共國的王國,就是大猩猩的王國!
哦,小猩猩,你能離開此王國再說罷。

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2020-6-6 06:34 PM 發表

大把科學家已經證明咗!
邊樹?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]