• 瀏覽: 11,389
  • 回覆: 89
+2
已故澳博榮譽主席何鴻燊長房細女何超雄,透過律師向高等法院遺產承辦處,登記知會備忘。

何超雄於何鴻燊病逝當日,與各房家人一起見記者。

登記知會備忘,即是要求法庭切勿在沒有通知她代表律師的情況下,將何鴻燊遺產的授權書蓋法庭印鑑。又即是說該份備忘生效期間,死者的親人不能夠管理遺產或取得遺囑認證。

又話一早分好晒家產,不過冇人吾想分多啲嘅

新聞來源連結:

http://news.tvb.com/local/5eda2742335d193a0ee089e7

🤑🤑🤑

留下爭家產伏筆。

引用:
原帖由 ccbboc 於 2020-6-5 09:28 PM 發表
已故澳博榮譽主席何鴻燊長房細女何超雄,透過律師向高等法院遺產承辦處,登記知會備忘。

登記知會備忘,即是要求法庭切勿在沒有通知她代表律師的情況下,將何鴻燊遺產的授權書蓋法庭印鑑。又即是說該份備忘生效期間,死者的親人不能夠管理遺產或取得遺囑認證。

http://img.tvb.com/ti_img/inews/20200605/entries_5e ...
長房分得最細份!!

引用:
原帖由 ccbboc 於 2020-6-5 09:28 PM 發表

...
我認為超雄唔應太積極去爭產,一來賭王錢咁多,佢應死前早已安排好點分配。其次是澳博旗下人馬龍蛇混雜,將來如果超雄接手,你估佢可否平定內部先?睇節目賭王都提過,超X(忘記了是2或是鯨)是不能控制呢班人,她不是這類人或者這個級數。暗示當中有唔少流氓及不法份子。所以超雄如果取得澳門天下未必是好事,或者又會風起雲湧。

引用:
原帖由 Peter_H 於 2020-6-5 09:29 PM 發表
幾個老婆!幾份遺囑?
十個老婆都只係一份遺囑,因為死的人只有他一個。

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2020-6-5 10:54 PM 發表

長房分得最細份!!
咁的確好可疑。但超雄想分幾多??

引用:
原帖由 democrazyboy 於 2020-6-5 10:43 PM 發表
留下爭家產伏筆。
濠江風暴 1.0

捐晒出去最好, 等D女自力更生.

引用:
原帖由 milktea2020 於 2020-6-5 11:37 PM 發表

濠江風暴 1.0
咁會唔會爭產爭到打鬥撕殺?

引用:
原帖由 milktea2020 於 2020-6-5 11:36 PM 發表

咁的確好可疑。但超雄想分幾多??
依家,好難從既得利益集團刮到忽肉出嚟架啦;況且,何博士生前好似唔多睇長房!!

引用:
原帖由 lpj88 於 2020-6-5 11:39 PM 發表
捐晒出去最好, 等D女自力更生.
有錢人梗係唔會咁諗啦!
尤其自己d 女就更加唔會

引用:
原帖由 聻夷希 於 2020-6-5 11:49 PM 發表

有錢人梗係唔會咁諗啦!
尤其自己d 女就更加唔會
所以在生好好對待自己

引用:
原帖由 democrazyboy 於 2020-6-5 10:43 PM 發表
留下爭家產伏筆。
揭開序幕,有排好戲睇

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]