• 瀏覽: 11,390
  • 回覆: 89
+2
很多超級富豪為什麼死前愛國............因為在分家產這個關節上.......!!
國家發揮很大作用..........當然香港漢奸多........司法權又在外國人身上........!!
所以國家的影響力不足.........但澳門不一樣.....!!

引用:
原帖由 milktea2020 於 2020-6-5 11:35 PM 發表

十個老婆都只係一份遺囑,因為死的人只有他一個。
十個老婆都自己寫一份迫佢簽。

引用:
原帖由 高大芳香的妹頭 於 2020-6-6 10:33 AM 發表

幾房人如果唔同心協力,可能好似嘅下場龔如心後人,比阿爺充公左
我還以為賭王後人咁有品,咁同心,唔會爭家產……
原來都不外如是
我諗分大份好細份好,點都衣食無憂,其實有咩好爭…
最終益咗律師。

個個都咁有錢仲爭乜柒,年年分錢

女黎㗎?

睇新聞,得知有隱形富豪,死後捐了半份遺產四億多給公益金,更得到全家支持。
身敎真的很重要!

引用:
原帖由 ccbboc 於 2020-6-5 09:28 PM 發表
已故澳博榮譽主席何鴻燊長房細女何超雄,透過律師向高等法院遺產承辦處,登記知會備忘。

何超雄於何鴻燊病逝當日,與各房家人一起見記者。

登記知會備忘,即是要求法庭切勿在沒有通知她代表律師的情況下,將何鴻燊遺產的授權書蓋法庭印鑑。又即是說該份備忘生效期間,死者的親人不能夠管理遺產或取得遺囑認證。

http://img.tvb.com/ti_img/inews/20200605/entries_5e ...
仔定女

豪門恩怨

引用:
原帖由 大林林 於 2020-6-6 09:39 PM 發表
豪門恩怨
超雄是長房男丁,分配前知會佢係好平常,唔知會佢才出奇。

打官私。律師打又可養一世。

睇名同立眼睇以為男人

金錢面前,六親不認

引用:
原帖由 冷小姐 於 2020-6-6 10:49 PM 發表
睇名同立眼睇以為男人
平時三個賓妹跟住,賭王應已課唔少金俾佢。

引用:
原帖由 聻夷希 於 2020-6-6 12:40 PM 發表

咁就梗係啦!
唔通益外人咩?!
所以四太太應該分多啲,除非二房三房嘅兒子努力造人繼續追多幾個,生返幾個男丁咯!

引用:
原帖由 Joeycky 於 2020-6-6 12:52 PM 發表
睇牌面,二房較強,澳門賭場有無開盤口比人買,如果有,我買二房贏。
二房冇男孫,除非細何生繼續造人,生返幾個男丁繼後香燈,勝算就好大

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]