• 瀏覽: 7,123
  • 回覆: 90
  • 追帖: 1
立國安法後!仍然需要由內地武警執法及內地司法人員檢控和審判才能有效!

國安法的執法權不能交給香港差佬!
一定要由內地武警執法!
押叛國賊回內地受審!
香港差佬見到漢奸黎保釋期間仲去犯法!
竟然全無行動!
遲下漢奸黎失蹤著草!
香港差佬都係當冇事發生!
真係香港仆街唔好喊!

新聞來源連結:
https://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20200605/00184_002.html

「青山遮不住,畢竟東流去。」中央為香港制訂「港版國安法」,反對者吵吵嚷嚷叫喊了一陣子,無濟於事後,立刻轉變策略,把矛頭對準「港版國安法」的執法權。他們知道,若執法權落在香江司法體系中,「港版國安法」即成一紙空文。中央對此當然明瞭,遂決定在港派駐國安機關以行使執法權力。

警方執法都無用,警方拉人,苟姑娘放人

另外,我亦懷疑警隊有內奸;國家安全事務,不宜全交予警隊

東方,放過年青人啦,年青就—定反叛,吓吓都要殺無赦,東方真係要咁做

引用:
原帖由 u6968078899 於 2020-6-5 06:59 PM 發表
東方,放過年青人啦,年青就—定反叛,吓吓都要殺無赦,東方真係要咁做 ...
法律一向係比D犯法既人用的~~唔犯法怕甚麼~~~

引用:
原帖由 highwiseman 於 2020-6-5 06:53 PM 發表
立國安法後!仍然需要由內地武警執法及內地司法人員檢控和審判才能有效!

一定要由內地武警執法!
押叛國賊回內地受審!
竟然全無行動!
遲下漢奸黎失蹤著草!
真係香港仆街唔好喊!

新聞來源連結:
https://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20200605/ ...
支持國安 拘捕 審判 處刑 一條龍

引用:
原帖由 明亮的晨星 於 2020-6-5 06:55 PM 發表

肯定有二五仔!
港英餘孽的殘留分子常搞小動作!
眼見漢奸黎再犯法都無動於衷!
唔拉人又唔出聲!
當冇事發生過!

引用:
原帖由 highwiseman 於 2020-6-5 06:53 PM 發表

一定要由內地武警執法!
押叛國賊回內地受審!
竟然全無行動!
遲下漢奸黎失蹤著草!
真係香港仆街唔好喊!

新聞來源連結:
https://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20200605/ ...
其實大權握在國內手上 . 點改都可以 . 香港將來係點就睇香港點做 ..

香港合作既 . 咪鬆手 D

香港玩野既 . 咪收緊 D

但係好多香港人到今日都唔明呢個道理 ..

權力是我下放給你 . 你要用我給你的權力跟我玩野 . 我一定收回權力同整治你 .

我相信任何一個當權者都會這樣做 ...

香港法官不可信  

引用:
原帖由 u6968078899 於 2020-6-5 06:59 PM 發表
東方,放過年青人啦,年青就—定反叛,吓吓都要殺無赦,東方真係要咁做 ...
現在不反叛 . 是叛國 ...

兩者分別有多大你知道嗎 ?

引用:
勸又勸過!
鬧又鬧過!
班叛國賊以為玩戰士遊戲!
死咗又翻生再玩另一局遊戲!
唔比啲懲罰佢地!
班叛國賊係唔知死字點寫架!

汽油彈   香港法官居然讚揚

不可思議

引用:
原帖由 highwiseman 於 2020-6-5 06:55 PM 發表
「青山遮不住,畢竟東流去。」中央為香港制訂「港版國安法」,反對者吵吵嚷嚷叫喊了一陣子,無濟於事後,立刻轉變策略,把矛頭對準「港版國安法」的執法權。他們知道,若執法權落在香江司法體系中,「港版國安法」即成一紙空文。中央對此當然明瞭,遂決定在港派駐國安機關以行使執法權力。 ...
基本法就是被它們這麼掏空的
23年都不遵守基本法
不立基本法23條

它們要掏空基本法
把基本法條文當無物
那中央就在中央層面立法
補全它們掏空基本法的 部分

引用:
原帖由 明亮的晨星 於 2020-6-5 06:55 PM 發表

國家安全事務 專門有 國家安全局 負責
不是普通警隊負責的

就跟美國聯邦警察負責的
也不是州警察負責

更別提國安部分

引用:
原帖由 再來荷蘭橙 於 2020-6-5 07:06 PM 發表

其實大權握在國內手上 . 點改都可以 . 香港將來係點就睇香港點做 ..

香港合作既 . 咪鬆手 D

香港玩野既 . 咪收緊 D

但係好多香港人到今日都唔明呢個道理 ..

權力是我下放給你 . 你要用我給你的權力跟我玩野 . 我一定收回權力同整治你 .

我相信任何一個當權者都會這樣做 ... ...
無錯, 反而到今日先收緊已經遲左...

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]