• 瀏覽: 43,256
  • 回覆: 359
+9
係中國人就罷買美狗貨啦,唔好講話身體最誠實呀,比美狗蝦到上塊面,問下自己知唔知醜先

乜都制裁....

好多黃屎曱甴用

好西好笑🤭

引用:
原帖由 tony.hk 於 2020-6-5 05:08 PM 發表
曱甴慘囉 
呢兩間都係發鈔銀行,中銀鈔票佢地又唔用得,用港幣即係無骨氣
佢哋可能改用美元, 甚至虛擬貨幣(例如比特幣, 以太幣等)。

制花雞銀行囉,沖公所有花雞銀行香港資產。

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2020-6-5 05:05 PM 發表
想起都好笑。香港人叫美國制裁香港。但好多又走唔到。兩間銀行被制。中資佢又唔敢用。咁佢地可選擇咁系好小?
星展夫人都話曱甴白痴...又唔用得
東亞個大佬得罪曱甴唔用得
恆生係BC細佬又唔得
除左阿三銀行同盤谷銀行我就諗唔到
不過呢兩間好似係比佢地國民用.....

引用:
原帖由 pandan07 於 2020-6-5 04:59 PM 發表
港區國安法加劇中美角力。美國國會參議員謀推號稱「史無前例」制裁,制裁「協助損害香港自治」銀行。滙豐(00005)及渣打(02888)兩家英資銀行近日表態,支持北京制定港區國安法,維護香港社會穩定下,滙

制裁銀行?咁叫唔叫做白色恐佈?

新聞來源連結:
https://inews.hket.com/article/2662528?r=cpstni ...
咁咪用大陸銀行囉🤣🤣

引用:
原帖由 @賓尼兔@ 於 2020-6-5 06:18 PM 發表

星展夫人都話曱甴白痴...又唔用得
東亞個大佬得罪曱甴唔用得
恆生係BC細佬又唔得
除左阿三銀行同盤谷銀行我就諗唔到
不過呢兩間好似係比佢地國民用..... ...
就算比佢用。果兩間遲下經濟一差等破產。

引用:
原帖由 chichunlo 於 2020-6-5 05:40 PM 發表

民主黨弱、真係唔好玩喇...
通俄們,收買鳥克蘭呢d 細雞野就搞彈劾...

疫情搞到咁, 死左咁多人,每步都係錯, 反而由佢...

而家咁先領先10%...

話弱都係比面, 直情係廢...

想欣賞下你老美點制裁匯豐渣打,非常期待。

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2020-6-5 05:05 PM 發表
想起都好笑。香港人叫美國制裁香港。但好多又走唔到。兩間銀行被制。中資佢又唔敢用。咁佢地可選擇咁系好小?
重有 citybank . 荷蘭銀行 ....

唔係掛?凍過水?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]