• 瀏覽: 43,249
  • 回覆: 359
+9
引用:
原帖由 samsonlo1 於 2020-6-6 08:13 PM 發表

姑勿論果個所謂「道理」爭議有幾大(睇香港幾亂就知),呢壇野報復就報復啦,唔好講到自衛反抗咁,亦都唔好講到咁偉大、咁堂而煌之咁,主動出左手搞個第三者就係出左手,做得出就俾得人講,什麼什麼理由都係遮羞布。
阿爺官方、環球時報都唔止一次話過會就事情報復,除非你話阿爺講大話啦。
其實我真係唔係撐緊老美或者貶低阿爺,兩邊根本就係打緊爛仔交,我只係唔抵得呢度成班人不斷係度表達一種訊息:我唔想搞獅子銀行架,我 ...
國安法係中國既事, 國安法唔係中國先有, 呢d係道理,爭議係其他國家搞出來, 就係人咬緊你...,就係人地雙重標準...

搞制裁搵人站隊就係咬你既方法, 中國照樣做就係反制, 你講到中國唔應該做又係雙重標準...

問你簡單一樣野,人地打你,你係唔係唔反抗唔還手, 你都唔敢答...

學咩L人叫人講道理...屌...

引用:
原帖由 samsonlo1 於 2020-6-6 08:13 PM 發表

姑勿論果個所謂「道理」爭議有幾大(睇香港幾亂就知),呢壇野報復就報復啦,唔好講到自衛反抗咁,亦都唔好講到咁偉大、咁堂而煌之咁,主動出左手搞個第三者就係出左手,做得出就俾得人講,什麼什麼理由都係遮羞布。
阿爺官方、環球時報都唔止一次話過會就事情報復,除非你話阿爺講大話啦。
其實我真係唔係撐緊老美或者貶低阿爺,兩邊根本就係打緊爛仔交,我只係唔抵得呢度成班人不斷係度表達一種訊息:我唔想搞獅子銀行架,我 ...
想知「華為」係咪第三者?

who care

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2020-6-5 05:04 PM 發表
幾時制裁埋支持立國安法嘅香港人
講左好耐啦!

引用:
原帖由 版煮報夢. 於 2020-6-5 05:06 PM 發表
仲有外資夠膽入美國做生意咩?
匯豐間唔中都比美國行, 好心佢就唔好做牆頭草, 又想賺中國錢, 又想賺美國錢!

引用:
原帖由 kid_a 於 2020-6-5 05:02 PM 發表

睇到美國有幾狗了嗎?
衰過賤狗

引用:
原帖由 numan123 於 2020-6-5 05:12 PM 發表
好呀,睇吓Boris Johnson點反應先😄
只不過係尾國嘅狗,可以有咩反應

美國史無前例嘅淆底皆因中國,而家方吋大亂!乜九都話制裁!根本D白狗而家驚比我哋D黃種人超越!
中國加油...!👍

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2020-6-5 05:03 PM 發表
曱甴睇清楚咩先叫霸權 + 獨裁
曱甴眼盲心盲,只用屎眼睇嘢....

多謝晒

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2020-6-5 05:03 PM 發表
曱甴睇清楚咩先叫霸權 + 獨裁

引用:
原帖由 pandan07 於 2020-6-5 05:14 PM 發表

英國外相話: 會準備犧牲銀行利益來換取公義🤭
我用中銀,快制裁我喇

引用:
原帖由 tony.hk 於 2020-6-5 05:08 PM 發表
曱甴慘囉
呢兩間都係發鈔銀行,中銀鈔票佢地又唔用得,用港幣即係無骨氣
港幣用黃金做底壓,美金用手指

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]