• 瀏覽: 573,367
  • 回覆: 12
  • 追帖: 157
+454
支持大叔!

引用:
原帖由 大叔5935 於 2020-6-5 12:44 PM 發表
傻侵上場,話要Make America Great Again.。如今老尾快要大選換屆了,我地可以見到嘅係,佢make America 悲again, 又或者係make America break again.

人禍,從來都係歷史興亡嘅主因,除咗遠古傳說嘅所多瑪、俄摩拉,又或龐背古城,要令一個國家走向衰亡,天災從來都只係幫兇,人禍先係主犯。傻侵當年贏希拉你上場,老尾國民就註定自己親自炮製一個人禍 ...
朗朗乾坤;報應不爽;
智者懼因;愚者畏果。。。
以搶奪殺戮建立利益集團者,最終亦被搶奪殺戮而亡。。。
歐洲鬼子佬以搶奪殺戳方式而得的美洲及澳洲,亦將會被用殺戮破壞的方式而作出句號。。。

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2020-6-5 01:13 PM 發表
但老尾就算國力殘,其軍事力量仍然強勁...
如果佢响經濟唔夠人砌,佢會出兵去掠奪...

可以預期侵侵連到任的話,相信會出兵委內瑞拉去証明自己實力,然後就進軍南海諸島... ...
巴巴兄在下亦超級支持川建國同志連任。。。
睇佢套劇十分精彩,18年開始玩人禍,佢連任幾乎可以肯定可以睇埋地劫及大水之災。。。
絕對支持!!!

引用:
原帖由 知三 於 2020-6-7 10:55 PM 發表

相由心生,好多靚仔靚女。睇完感到身心舒暢。
香港班友仔又話搞罷課,讀書唔知有冇咁有毅力?
青島本來就係出美女的,在下08年上去工作,差啲唔想返香港。。。

引用:
原帖由 大叔5935 於 2020-6-9 12:25 PM 發表

好想去旅行
大叔組團約起吧!!!
9月前應可通關唄!

引用:
原帖由 大叔5935 於 2020-6-10 06:24 PM 發表

百度:

荔枝急性中毒

經醫學研究證明,荔枝具有降血糖的作用,大量空腹食用鮮荔枝后會產生突發性低血糖,產生頭暈、心慌、臉色蒼白、易飢餓、出冷汗等症狀,嚴重者還會出現抽搐、呼吸不規則、脈搏細弱,甚至突然昏迷等症狀均,醫學上稱之為荔枝急性中毒,即“荔枝病”。

另外:

本港食物安全中心指出,中國內地及印度均是盛產荔枝的地方,不過就曾發生多宗食荔枝後出現低血糖的個案,輕 ...
嘩!?在下昨天自己食咗半斤。。。🥶

引用:
原帖由 都唔知叫乜好 於 2020-6-15 04:20 PM 發表
蘋果手機將可能不支援微信支付
國內同胞將要選擇用蘋果手機棄用微信支付?還是棄機要微信支付呢!?
蘋果手機將失去中國市場?
華為與三星合作,第一步殺美制式ios。。。

引用:
原帖由 edenfovwin 於 2020-6-15 05:04 PM 發表

這是真的嗎?
係真嘅要去食扒架
正個微博都在談這事唄!

引用:
原帖由 edenfovwin 於 2020-6-15 05:07 PM 發表

唯有等真係先去大餐
放心,大家返大陸只要用華為同三星一定無問題嘅。哈

又有人心跳急速了。。。

引用:
原帖由 大叔5935 於 2020-6-16 03:14 PM 發表

就咁睇,即係爆佢南韓佬辦公室囉
完美決裂!?
下一步該是所有武器指向南面方向了。。。

引用:
原帖由 大叔5935 於 2020-6-17 10:29 AM 發表

唔識影爽,湊吓熱鬧
嘩!我靠,神作。。。
可以去參展了!!!

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2020-6-17 11:56 AM 發表

唔係潑冷水, 大家係咪誤解左國安法, 對國安法期望太高?
香港司法獨大, 不受監管的確需要整頓, 但這不是國安法含蓋範疇, 除非有證據這個法官是間碟,收受反中政團或外國利益 ...
師兄所言甚是,國安法只係一條法例,都要有人去配合才有用。。。
在下不是講國家壞話,但現實話畀大家知,只要有人係(外國勢力癩覆者),共產黨要收你皮係百份之百無難度的。。。
如果還記得之前中央巳多次講明(必定以法治港),而家就用(法)行先,若此法真的過(辣)會使人心大亂。。。
但又如何?亂得過往年的黑暴張狂嗎?
而且點拉都會係嗰啲(知名)頭頭先啦。。。
狗頭鍘只會鍘啲申個狗頭出泥嗰啲畜生唄。。。
而其餘中咗毒嘅人亦只可幫佢哋慢慢戒毒。。。
十年唔得,咪廿年囉,這是香港人嘅共業,苦係一定要捱㗎啦。
講真咁多年泥,幾乎每位香港人都會有啲自我良好嘅優越性,以為身為香港人好似叻啲咁。。。
依家若然可以令社會平靜返,令到各位慢慢明白到食飯同生命緊要過幻想,咁香港或還有一點希望。。。
淺見。🙏

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]