• 瀏覽: 573,700
  • 回覆: 49
  • 追帖: 157
+454
支持大叔

引用:
原帖由 6月飛雪 於 2020-6-6 01:53 PM 發表

個大叔真係講得好正
侮辱同尊重都唔識分
唔好叫做人
今朝睇到都話阿叔真係簡而精

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2020-6-6 01:41 PM 發表

仲有插畫師、烘焙師....一大堆華而不實的名
遲下會唔有廁所清潔師,通渠師、打掃師?
已經有啦~幫人執屋叫收納師,真係多鬼餘

引用:
原帖由 zoe~berry 於 2020-6-6 12:51 PM 發表

前兩日聽到個黃屎院友同大班人食飯時話有得食好食, 有咩就要講埋, 如果唔係遲d無得食無得講咁話..., 我問佢係唔係有絕症就來死?
黃屎真係同一思維,我公司果黃屎又係講番同一樣既嘢

引用:
原帖由 扯旗幫 於 2020-6-6 11:48 AM 發表

因為佢地世界眼中只有知識,其他乜都唔識
仲有係零常識~

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2020-6-6 11:37 AM 發表

Ching太睇高yc既智慧
前幾日放工經過港鐵站,有人擺街站反國安法,大大聲話,通過左,國安就可以隨時入你屋企攞晒你d野....
又睇過bbc訪問一個港女,港女話好驚想移民,因為佢在外資公司打工,驚被大陸話佢勾結外國勢力...

只要講得出,就有人信,當日反逃反條件幾低能既野都有人信 ...
到依家班低能仲係太子拜都覺得佢地蠢唔係扮架

引用:
原帖由 moonkaru 於 2020-6-6 01:45 AM 發表

新一代港人大多沒有真正"窮"的觀念,話自己窮,其實係不懂理財,但又要眼紅人地努力的成果。
識人一年去幾次日本都話自己窮,已經無需討論落去

引用:
原帖由 catcrystal 於 2020-6-6 04:22 PM 發表

幫人執屋應該叫做鐘點工人先啱
所有嘢好似加咗個師字, 就即刻高級咗咁
包裝得好好架~叫人斷捨離幫你執屋掉垃圾~是為收納師是也~

引用:
原帖由 catcrystal 於 2020-6-6 04:21 PM 發表

果次真係好離譄
中槍果個人夠18歲, 係個成年男人
佢衝埋去襲警, 好明顯係用一個暴徒既身份, 唔係用學生既身份係度出現啦
中槍都係自己攞嚟既
我公司阿黃屎同事解釋我聽話距離好遠,都要開槍~

引用:
原帖由 ckm 於 2020-6-6 04:18 PM 發表

不如叫牢獄師啦
即刻高級唒~人生精彩唒

引用:
原帖由 微塵一粒 於 2020-6-6 04:42 PM 發表

我記得係好近...
相同距離俾我拎支鐵通對住佢fing, 叫佢唔好縮😏
我都睇過片~一啲都唔遠囉,要搶就好快會搶到,唔知佢係點樣睇係遠

引用:
原帖由 catcrystal 於 2020-6-6 04:57 PM 發表

睇過段片, 隻曱甴渣住支鐵通, 差一步就衝到埋去, 隔離仲有幾隻圍緊過嚟
個警察正常都會開槍射低一隻先, 唔係死硬
你講開鐵通~另一黃人話係膠管來喎~真係聽到o唒咀

引用:
原帖由 carloswkw 於 2020-6-6 04:52 PM 發表
超過20個工會發起本月14日進行全港罷工公投,反對「港區國安法」。

香港酒店工會代表徐考澧解釋,發動罷工有兩重門檻,首先所有工會人數在公投當日要達至6萬人,而公投要獲6成人支持;另外各個工會要根據行業和會員人數,訂立目標會員人數,如果8成工會達標才發動罷工。

香港資訊科技界工會代表鄧卓文表示,首階段的「警示性罷工」能以任何形式,包括請病假或年假,再升級至下一階段曠工3日,直至撤回法例。

職工 ...
好驚囉~人多勢眾啊依家人人都驚無工番仲搞罷工

引用:
原帖由 ckm 於 2020-6-6 05:00 PM 發表

開槍就係要保持距離,唔俾佢埋身,你有無見過1米槍戰?

咁近,用刀殺傷力仲大
我果陣同佢講:下,咁係咪要搶左槍先開得槍?

引用:
原帖由 杜仲 於 2020-6-6 05:01 PM 發表

攻擊性武器...有分膠定鐵? 真是硬膠膠....
唔硬膠都唔做黃屎啦~無腦又硬膠

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]