• 瀏覽: 8,231
  • 回覆: 78
金融嘅嘢咁複雜,加上利之所在,邊有乜絲物絲咁簡單。

隨時俾「自己友」玩殘,變死屍就真。

黃絲傻人多

YC 快啲幫手將你手上嘅港紙換美元啦。

MA接美元接到手軟呀

引用:
原帖由 songsong17 於 2020-6-5 10:18 AM 發表
你敢放香港資產, 呀爺就同你掃晒佢...
正常,香港防疫能力高,國安法後又無曱甴,前境睇好,國內有錢人都會考慮來香港投資房產。

引用:
原帖由 green2016 於 2020-6-5 10:24 AM 發表
曱甴換美金,情何以堪 😀
比人震晒啲港元出來囉。

引用:
原帖由 黃長興 於 2020-6-5 10:13 AM 發表
笑死,黃絲換美金攬炒行動,想推冧港元,又放晒假消息、造謠、文宣都無用,結果反而相反,自國安法通過後,反而有資金湧入香港,令港元過於強勢,搞到金管局要幫黃絲手,齊齊沽出港元換美金,呢個結果真係又諷刺又好笑,黃絲有幾多錢可以影響到港元匯價呀?不自量力

港匯觸強方兌換保證 金管局沽近10億港元
港元觸發7.75兌1美元強方兌換保證,金管局買入美元,向市場沽出9.77億港元,令 ...
情況同當年澳門立23條後一樣
未立前被吹淡, 講到賭業未日咁
立例後外資爭住湧入澳門插旗, 4間外資爭一個賭牌

引用:
原帖由 Visita 於 2020-6-5 10:34 AM 發表
逼香港用真金白銀換美國廢紙,美國無限印廢紙就可以買起香港資產,最後美國廢紙有如日本軍票,香港人血本無歸。
所以買樓係理性投資。

引用:
原帖由 richardli008 於 2020-6-5 10:34 AM 發表
十億港元咁少?
呢10億係因為個市場自己消化唔晒,港滙過強超出咗容許範圍,所以 MA焗住出手接美元,接到港滙回返落去先停。
正常市有出有入仲有個容許範圍俾港滙郁,根本MA唔使出手。

有可能係海外華人預備回流或移居香港,先將資金掉來香港。

曱甴一來一回,蝕匯啦班on9仔成日做on9野

腦燒之前咪話香港人均儲蓄有$200萬嘅,仲唔快啲將港紙換晒美元

引用:
原帖由 tony.hk 於 2020-6-5 10:21 AM 發表
唉!
係咪已移居美國嘅港人準備回港呢??
留耐啲喺美國,乜都比人搶晒都似
一定係有人想離開美國
一來係因為疫情 二來係因為暴動
諷刺既係 現時睇黎
世界上最安全既國家係中國

連登仔狂叫人換美金。真正明燈

引用:
原帖由 黃長興 於 2020-6-5 10:13 AM 發表
笑死,黃絲換美金攬炒行動,想推冧港元,又放晒假消息、造謠、文宣都無用,結果反而相反,自國安法通過後,反而有資金湧入香港,令港元過於強勢,搞到金管局要幫黃絲手,齊齊沽出港元換美金,呢個結果真係又諷刺又好笑,黃絲有幾多錢可以影響到港元匯價呀?不自量力

港元觸發7.75兌1美元強方兌換保證,金管局買入美元,向市場沽出9.77億港元,令 ...
黃絲一人棒2萬港元去換美金...
點知各地一下子就湧入10億港元來港..
黃絲要換50000次先夠10億...

引用:

自抬身價係黃絲曱甴通病之一!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]