• 瀏覽: 9,920
  • 回覆: 168
+12
美式人權/自由/民主的標準包括好多層次 ...........

羅興亞人在緬甸的情況, 美國有什麼表態?
伊斯蘭教徒在印度的情況, 美國又有什麼表態?
有色人種在美國本土被欺凌不是新鮮事, 立國以來解放黑奴外又做了什麼??

黃色人士! 告訴你們在美國/加拿大黃色皮膚不是仗著中國壯大, 白色黑色也騎著係呢!!!

引用:
原帖由 紫微斗數白熊王 於 2020-6-5 09:33 AM 發表

你冇本事去到邊度都俾人歧視,香港又一樣會比其他人歧視
冇錯, 香港都有. 我地多少都會岐視南亞人. 但係佢地人數少.
美國就大劑D. 近幾十年不斷引入非白人, 黑人, 亞洲人不斷增加. 早1-2年白人人數已跌至50%多少少.
如果搞唔掂種族岐視, 美國真係散得.

「美式雙標」,世界第一.

引用:
原帖由 大口Sam 於 2020-6-5 09:39 AM 發表

冇錯, 香港都有. 我地多少都會岐視南亞人. 但係佢地人數少.
美國就大劑D. 近幾十年不斷引入非白人, 黑人, 亞洲人不斷增加. 早1-2年白人人數已跌至50%多少少.
如果搞唔掂種族岐視, 美國真係散得. ...
300,000,000幾人冇本事嗰啲梗係越嚟越窮又去犯法就俾人整死佢啦!
唔通呢個世界嘅人可以一路生到80幾億90幾億100幾億咩?
總會有人餓死嘅

美國300,000,000幾人,軍方得閒都會去招募啲失業流氓去當兵咁想整死佢啦,每年啲美國兵都死幾萬人唔好以為有乜嘢啫!

美國連自己嘅警察都睇唔過眼要向人民下跪,可想而知種族歧視嘅嚴重性,但美國政府從來未有自我檢討,希望今次嘅暴動亦都係最後一次。

引用:
原帖由 紫微斗數白熊王 於 2020-6-5 09:43 AM 發表

300,000,000幾人冇本事嗰啲梗係越嚟越窮又去犯法就俾人整死佢啦!
唔通呢個世界嘅人可以一路生到80幾億90幾億100幾億咩?
總會有人餓死嘅
係會有人餓死. 但唔會係聰明同善良既人. 最終, 只會係以武力勝出既留低.

引用:
原帖由 大口Sam 於 2020-6-5 09:49 AM 發表

係會有人餓死. 但唔會係聰明同善良既人. 最終, 只會係以武力勝出既留低.
無業遊民俾招去當兵,上前線玩命一年死幾萬㗎!
總之有先進生產力就搵到食就俾人仰慕

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 jj138 於 2020-6-5 09:48 AM 發表
美國連自己嘅警察都睇唔過眼要向人民下跪,可想而知種族歧視嘅嚴重性,但美國政府從來未有自我檢討,希望今次嘅暴動亦都係最後一次。
我唔認為會係最後一次. 起馬大亂後先有可能停一停.

引用:
原帖由 笑顏 於 2020-6-5 08:22 AM 發表
http://p6.itc.cn/images01/20200530/58a9a45a6c6f41d9aa75672af0abfa89.JPG

黑人弗洛伊德之死成為咗引燃美國種族歧視和社會矛盾嘅導火索,美國全境已因此連續多日爆發抗議示威活動。特朗普政府殘酷鎮壓示威人群,甚至對平民採取極端手段,一時間引得國際社會對其口誅筆伐。不過神奇嘅係,一向以反對「警察暴力」、追求「民主自由」為口號嘅香港反 ...
尾角佬唔雙重標準就唔係尾🐶啦!白鬼欺壓黑人自開國以來都係咁.唔服咩打柒你

引用:
原帖由 紫微斗數白熊王 於 2020-6-5 09:52 AM 發表

無業遊民俾招去當兵,上前線玩命一年死幾萬㗎!
總之有先進生產力就搵到食就俾人仰慕
一年死幾萬冇乜用 3億幾中只有1億幾白人. 另一半40幾% 當中4成黑, 4成拉丁, 2成亞. 黑人都佔6千多萬.
全球又糧食短缺. 疾病, 戰爭, 飢荒, 會起未來數十年令地球人人口下降.

引用:
原帖由 大口Sam 於 2020-6-5 09:54 AM 發表

我唔認為會係最後一次. 起馬大亂後先有可能停一停.
黑人佰多年來受盡屈辱,而種族歧視問題一直未有改善,但點都好,希望今次事件受到重視,人人平等,職位要公平競爭,同一片土地,大家彼此好好地生活。

劣質民主
眙羞地球

引用:
原帖由 大口Sam 於 2020-6-5 10:01 AM 發表

一年死幾萬冇乜用 3億幾中只有1億幾白人. 另一半40幾% 當中4成黑, 4成拉丁, 2成亞. 黑人都佔6千多萬.
全球又糧食短缺. 疾病, 戰爭, 飢荒, 會起未來數十年令地球人人口下降. ...
冇咁易而家78億係咁升,你話除非打次世界大戰整死30億,唔係我睇好快到80/85億

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]