• 瀏覽: 9,927
  • 回覆: 168
+12
當美國大總統都高呼「美國優先」,你還可祈求什麼「民主自由」?

美國天堂

個班漢奸、政棍、黃曱甴睇到佢地尊敬的爸爸係咁樣的、已經嚇親縮迷佢老母塊西到了

等美國人自己受吧

全世界最自由地方,一定係香港

引用:
原帖由 笑顏 於 2020-6-5 08:22 發表

黑人弗洛伊德之死成為咗引燃美國種族歧視和社會矛盾嘅導火索,美國全境已因此連續多日爆發抗議示威活動。特朗普政府殘酷鎮壓示威人群,甚至對平民採取極端手段,一時間引得國際社會對其口誅筆伐。不過神奇嘅係,一向以反對「警察暴力」、追求「民主自由」為口號嘅香港反 ...
燈塔國堪稱鼓油紋煮典範!!! 光照全世界!!!無恥下流至極!!!
正如坊間所說: 人無恥更無敵!!! 今次真係天網灰灰....
https://www.youtube.com/watch?v=Zfx3l1l479E

睇到的沒䐉黃曱甴被捕、真係大快人心

美國肺炎白皮豬笑死人咩 低賤人種

老尾同曱甴既pk衰野都係一模一樣

引用:
原帖由 笑顏 於 2020-6-5 08:22 AM 發表
http://p6.itc.cn/images01/20200530/58a9a45a6c6f41d9aa75672af0abfa89.JPG

黑人弗洛伊德之死成為咗引燃美國種族歧視和社會矛盾嘅導火索,美國全境已因此連續多日爆發抗議示威活動。特朗普政府殘酷鎮壓示威人群,甚至對平民採取極端手段,一時間引得國際社會對其口誅筆伐。不過神奇嘅係,一向以反對「警察暴力」、追求「民主自由」為口號嘅香港反 ...
香港班狗又點夠膽評論主人呀,主人做乜都要附和,班狗就真係雙重標準!

引用:
原帖由 笑顏 於 2020-6-5 08:22 AM 發表

社會主義的核心價值觀,都一樣包括了「民主」,
然而,民主係代表市民可以畀意見,並唔代表市民可以「非法行動」。
一個好社會,需要大家去維繫,而中國的社會主義價值觀,好適合全世界的人都去實踐。

美警開槍殘殺和平示威者,世人有知情權,而美國政府就封鎖一切消息,新聞自由喺邊,民主人權喺邊

民主只是一個口號而已

引用:
原帖由 紫微斗數白熊王 於 2020-6-5 08:35 AM 發表
有咩好笑?
人哋有民主自由法治,唔使移民
四年選一次,願選服輸
你哋有乜嘢?
如果真係願賭服輸, 咁點解全世界有咁多人唔服輸, 要佢哋嘅領導人即刻落台嘅?(當然都唔少得西方國家響幕後搞鬼)

仲有你話四年間可以選一次, 但係四年入便領導人如果倒行逆施, 唔通人民除咗發動武力革命甚至內戰去推翻政府, 就冇其他?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]