• 瀏覽: 14,653
  • 回覆: 146
  • 追帖: 1
+19
今日是六四事件31周年,警方雖然禁止支聯會在維園舉行集會,支聯會常委將以8人一組進入被鐵欄圍封的維園點燭光,並呼籲群眾遍地開花。支聯會主席李卓人今天中午12時先到銅鑼灣記利佐治街街站派傳單及洋燭;下午5時,支聯會秘書蔡耀昌和副主席鄒幸彤分別於天后興發街入口和銅鑼灣維園水池入口派傳單及洋燭。下午6時30分,支聯會常委在維園噴水池旁點起燭光,告知市民支聯會已進入維園...........

俗語云︰「不作死就不會死。」

若循規蹈矩作和平悼念,警察不會干涉;但若果奸邪妖獸製造事端,警察可不留情面了。

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/政情/481658/六四31-直播-旺角朗豪坊對開堵路-便衣警即噴胡椒

拉咗幾隻曱甴

用橡膠子彈射曱甴啦!

捉到!

支持警察

今日警察真係可以實彈射殺蒙面垃圾擲汽油彈恐怖分子無腦破壞暴徒

今次真係no one less...一個黑暴黑學生黑議員黑記都走唔甩啦...國安法一定要有追溯期...

呢個咪係新共產香港, 身有屎64集會都唔比,

自己唔敢否認64 , 因為係真人真事, 多年禁談64,
唯有用5毛散播謠言, 話64 係陰謀論
愛國愛到連個黨都愛埋, 遲D 任何批評政府言論都河蟹,
跟返祖國一套

攪事為實

六四晚會點解要堵路

又借64堵路搞事
全部拉鳩哂

引用:
原帖由 winboy9394 於 2020-6-4 09:12 PM 發表
拉咗幾隻曱甴
警察 GOOD JOB

引用:
原帖由 laiwingnang3 於 2020-6-4 09:18 PM 發表
呢個咪係新共產香港, 身有屎64集會都唔比,

自己唔敢否認64 , 因為係真人真事, 多年禁談64,
唯有用5毛散播謠言, 話64 係陰謀論
同別有用心既人講幾多都無用
香港上年已經平反左64

引用:
原帖由 男E 於 2020-6-4 09:12 PM 發表
捉到!
便衣警察又建奇功

其實呢班曱甴真係冇X腦,淨係識得比政棍利用去破壞社含

主題標籤 #李卓人
鍵盤翻頁