• 瀏覽: 848
  • 回覆: 14
過去30年,以大局為重需要同美國保持合作、加入美國領導既世界體系
所以一直忍住唔講六四事件就係針對中國既一場顏色革命

時到今日2020,美國對中國既壓制已經幾乎show hand
真係冇需要再忍佢

以後每年紀念六四事件,就係粉碎美帝分裂中國既圖謀、懷念所有犧牲既軍警同被利用既無知市民

香港學校都要加強近代歷史教育,將東歐劇變、六四事件、蘇聯崩潰連成一串演繹~

建議大家睇吓時任英國首相戴卓爾夫人回憶錄,同埋時任新華社社長許家屯嘅回憶錄(當時佢已經出走到美國),就知當年北京仲亂過香港上年黑暴嘅情況

引用:
原帖由 big3624 於 2020-6-4 06:13 PM 發表
建議大家睇吓時任英國首相戴卓爾夫人回憶錄,同埋時任新華社社長許家屯嘅回憶錄(當時佢已經出走到美國),就知當年北京仲亂過香港上年黑暴嘅情況 ...
許家屯被美國策反了,佢講既野可信?

引用:
原帖由 starr 於 2020-6-4 06:15 PM 發表

許家屯被美國策反了,佢講既野可信?
睇完佢回憶錄覺得可信

廣場班學生無用暴力, 咪和平撤離. 解放軍入城時遇到暴力, 咪開槍反擊.
兩件都係真實發生既事.

趙紫陽作為總書記任由局面轉壞到不可收拾, 全國各地都出現搶掠, 先係佢被一鋪清袋兼軟禁既真正原因. 淨係同情學生反而有得拗下手瓜. 如果佢成功平息局面, 事後點處置學生一樣都係佢話事.

一齊唱港版國歌

引用:
原帖由 diuadm9 於 2020-6-4 07:43 PM 發表
一齊唱港版國歌

記住國歌法生效後大聲D唱.

睇你死唔敢.

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2020-6-4 07:43 PM 發表

記住國歌法生效後大聲D唱.

睇你死唔敢.
我係台灣
驚條𠹌

引用:
原帖由 diuadm9 於 2020-6-4 07:46 PM 發表

我係台灣
驚條𠹌
即係縮頭烏龜啦.

就係粉碎美帝分裂中國既圖謀、懷念所有犧牲既軍警同被利用既無知市民

認同

引用:
原帖由 diuadm9 於 2020-6-4 07:46 PM 發表
我係台灣 驚條𠹌
早就話大量1450滲透,就係想用香港人墊屍底

引用:
原帖由 diuadm9 於 2020-6-4 07:43 PM 發表
一齊唱港版國歌

無文化真可憐講來講去都係一個動詞加器官,出街唱比警察拉都只係「傻人發現案」,有病就入醫院睇好先返出來,唔好再幻想自己打緊飛機。

經過咁多年事實證明, 就算真系有武力清場, 真系有死大量學生/市民. 鄧小平先生出兵都系冇錯.

只系有佢智慧, 明白佢所為的, 當年只會系少數.

引用:

我係台灣
驚條𠹌
又係你個心理學學生😂😂
做埋1450添

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]