• 瀏覽: 1,131
  • 回覆: 26
+3
美國黑人弗洛伊德(George Floyd)被警員壓頸後死亡,引起美國連串示威。涉事白人前警員紹文(Derek Chauvin)改控更嚴重的二級謀殺罪,另外3名涉案前警員亦被控協助及教唆殺人 。 明尼

暴動搞得越耐,罪名越大,對嗎?

新聞來源連結:
https://inews.hket.com/article/2661439

咁之前個班呢?

如果今次無爆大鍋,咪學嘚以前咁不了了之咯

唔係單一事件

呵呵....見勢色唔對 就先將控罪嚴重性提高
咁算唔算司法為政治服務

不斷粉飾太平 將個焦點放去搞事份子身上
呢一招已經被美國民眾睇通

美警執法 行使過份武力 對白人及有色人種執法不公
情況根本無改善過
仲爆左美警派人扮示威者搞事破壞
FBI都派人扮示威者 但可惜俾豬隊友搞砸

引用:
原帖由 A1000 於 2020-6-4 03:16 PM 發表
11229228 11229229
又係白人至上 L

這個不能跟車太貼,美式民主。首先報導的驗屍報告有幾權威及公正呢?而第二個驗屍報告的準確性一定有折頭的,是受害人俾錢的所謂獨立驗屍報告。另外大家都知道美國司法賠償可以天文數字。受害家屬已有律師指導出場。所以都係一場Show。

引用:
原帖由 A1000 於 2020-6-4 03:16 PM 發表
11229228 11229229
再示威,要告到一級謀殺及侵落台先會停...

引用:
原帖由 pandan07 於 2020-6-4 02:42 PM 發表
美國黑人弗洛伊德(George Floyd)被警員壓頸後死亡,引起美國連串示威。涉事白人前警員紹文(Derek Chauvin)改控更嚴重的二級謀殺罪,另外3名涉案前警員亦被控協助及教唆殺人 。 明尼

暴動搞得越耐,罪名越大,對嗎?

新聞來源連結:
https://inews.hket.com/article/2661439 ...
不提證供起訴,可否免死刑?

乜唔喺自殺咗咩?好亂喎!聞煮大角檢控原來咁兒戲,如果無暴亂,呢位白警可能有獎攞㖭

引用:
原帖由 erectdick 於 2020-6-4 03:27 PM 發表
這個不能跟車太貼,美式民主。首先報導的驗屍報告有幾權威及公正呢?而第二個驗屍報告的準確性一定有折頭的,是受害人俾錢的所謂獨立驗屍報告。另外大家都知道美國司法賠償可以天文數字。受害家屬已有律師指導出場。所以都係一場Show。
...
美式基本上就係一個「錢」字!

做下樣, 判有罪先講啦! 大把CASE 最後無罪

美國橄欖球球員卡波尼卡(Colin
Kaepernick)讓其為全美所知。他在2016年一場比賽開場前奏國歌時,並沒有起立致意,而是單膝跪地以示抗議。他當時意指的是舊金山一起種族衝突事件,非裔男子伍茲(Mario

Woods)被警方連擊20槍斃命,涉案警員卻無一被起訴。

告得入至算

引用:
原帖由 lung_block 於 2020-6-4 03:30 PM 發表

再示威,要告到一級謀殺及侵落台先會停...
侵侵落台是基本嘢,示威者才收一半貨。。。。另一半再傾。。。👌🤧

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]