• 瀏覽: 32,334
  • 回覆: 171
  • 追帖: 3
+2
買樓冇錯,錯就錯在貪所謂市區新樓。單幢樓第日想賣,搵人接就艱難。個個一聽到個管理費就走頭啦!

寧願遠少少,一定要買大型屋苑。搵啲$14,000/呎左右嘅都可以買300幾400呎,間屋叫做真係住到兩個人。253呎?對多陣我都想出街冇咁眼冤!

申請公屋😎😎😎

引用:
原帖由 freemind1 於 2020-6-4 02:08 PM 發表
多九魚,又要新又要市區樓,買到又怪係單幢樓。班公主王子麻Q煩
既然係王子公主,當然要住皇宮啦

點會肯住唐樓丫

引用:
原帖由 2013gundam 於 2020-6-4 03:04 PM 發表
點解一定要結婚呢
無人揸住支槍逼佢地買
買之前 就應該計好數
決定買喇 就無得話早知乜乜物物
早知六合彩開邊個號碼 早知邊隻馬跑出 早知邊股票升跌

自住 負唔負資產都唔關你事
講真 兩個加埋四皮野
白表買居屋 一定好過買私樓 ...
你估居屋真係咁容易抽咩!
我都抽過,根本好難抽到前排,除非你好好運。
但問題又嚟,買咗居屋會畀人綁一世,想換樓就要補返差額

回正題,兩個人月入四萬可以揀五百至六百萬嘅樓,要新樓又要市區嘅真係無嘢好講!
再講,就算近返工又如何,唔通成世都係打一份工?

超人講得對,買樓要量力而為

唔夠錢,人工唔係高,但一黎就要新樓又要市區,又要地鐵站隔離,於是乎5、6百萬買得果2百尺樓,跟著又發牢騷,又怨政府怨個天,黎個係香港人既貪得無厭既精神

佢自己on居者
咩新鮮羅白買港島新樓
2千蚊管理費又話貴
我只係睇到不自量力

為左上床啫,吾使買樓喎

又要貪大堂靚,又要貪有會所,又要貪個名起得夠豪華,有咩計?

引用:
原帖由 edbe 於 2020-6-4 04:19 PM 發表
佢自己on居者
咩新鮮羅白買港島新樓
2千蚊管理費又話貴
我只係睇到不自量力
二千蚊管理費其實邊算貴?

自己選擇,冇人迫你買

引用:
原帖由 光棍man 於 2020-6-4 02:48 PM 發表
啱啱入伙就諗三年後換樓,真係無言🤐🤐🤐
我年尾準備搬入3房,已經睇定5年後再搬4房。無問題呀。

經驗黎既

引用:
原帖由 東方紅 於 2020-6-4 04:22 PM 發表

二千蚊管理費其實邊算貴?
一般新樓都係咁上下
不過睇下有咩設施

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2020-6-4 01:54 PM 發表
入咗4張飛,炒樓睇好後市是主因,加上貪政府給的着數,眼被利益遮蓋還能看到什麼? 實用?呎價?個人能力?全拋棄!可悲! ...
佢哋乜都瀬政府,可悲

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]