• 瀏覽: 32,365
  • 回覆: 171
  • 追帖: 3
+2
成篇文章都要賴林鄭....
到佢上唔到車,咪又吵政府
升市搵到錢佢哋會俾番錢政府?

出來示威啦仲等乜?

畢業3年就不自量力買港島樓? 仲要買新樓, 仲係單幢式? 呢D咪係港版叻仔囉. 之後供唔掂又可以吊政府無樓控, 賴父母無支援, 同埋呢個社會無出路. 掂呀港青.  

咪又係輸打贏要!

阻頭阻勢,窮L未買樓啦。。。

on 9  冇藥醫

引用:
原帖由 ayayay6 於 2020-6-4 01:21 PM 發表
據政府統計,近年香港人愈來愈遲婚。或許不少人認為住屋是結婚的首要考慮,但也有情侶為求早點「拉埋天窗」,寧願選擇婚後仍然分開居住,直至有能

只怪自己冇做準備,貿貿然入市。
1.  單幢樓唔得
2.  小型發展商
3.  管理費太貴
4.  地段和附近環境、景觀唔得
5.  單位細
二百幾尺要五百六十多萬,三年後過咗SSD,真係仲有得升?
做他們父母仲慘,辛辛苦苦養到佢哋大學 ...
樓價害人,影響一生!

太貴啦 唔值

比你做皇帝好冇

引用:
原帖由 ayayay6 於 2020-6-4 01:21 PM 發表
據政府統計,近年香港人愈來愈遲婚。或許不少人認為住屋是結婚的首要考慮,但也有情侶為求早點「拉埋天窗」,寧願選擇婚後仍然分開居住,直至有能

1.  單幢樓唔得
2.  小型發展商
3.  管理費太貴
5.  單位細
做三年野就買港島新樓?你夠budget既都一定唔係好野啦!就算八九十年代都係。
單幢樓業主同管理公司既bargaining power大過大屋苑好多。
業主立案法團隨時夠票換管理公司,而連商場既大屋苑,發展商就係商場業主同管理公司母公司,小業主唔會夠票換管理公司。
管理費貴你咪換公司囉。

引用:

1.  單幢樓唔得
2.  小型發展商
3.  管理費太貴
5.  單位細
做他們父母仲慘,辛辛苦苦養到佢哋大學畢業,仲要幫佢哋 ...
師兄最尾果句,簡直係現兜兜新世代寫照,長憂99歲。

引用:

1.  單幢樓唔得
2.  小型發展商
3.  管理費太貴
5.  單位細
王子公主真係好撚煩
買咩地段大小一早知自己落決定 首期又父母幫比
輸打贏要 第日層樓變負資產 9成又罵香港政府

氹兩氹就上車,你冇腦?

引用:

1.  單幢樓唔得
2.  小型發展商
3.  管理費太貴
5.  單位細
做他們父母仲慘,辛辛苦苦養到佢哋大學畢業,仲要幫佢哋 ...
兩公婆搵得5萬,都學人供樓。依家為左1000蚊管理費就話後悔。咁窮咪唔好買囉

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]