• 瀏覽: 5,830
  • 回覆: 123
+2
七婆在北京的記者會,講得最多次的竟然就是這一句——我不能透露與中央官員會議的內容。
一個關乎香港人下一代命運的會議,竟然香港人不能知道會議的內容!
咁使鬼你去開會呀?
出我們的糧,公帑坐飛機,用了前後兩日的時間,去開一個七百萬人不能知內容,卻只有你才知內容的黑箱作業會議。
其實係人都知,你不是開會,你是去叩頭、歌功頌德,報喜不報憂,你去交出一大疊什麼街站的簽名,表示香港同胞——「絕大部份支持國安法」,笑到韓正見牙唔見眼,這樣的「會議」內容,怪不得你不敢說出來。
其實譚耀宗説得最赤裸裸,「邊個人反對國安法,就係違反基本法」,可以立即DQ,不准你參選立法會,就算選完也可以DQ你議員個位,這個才是為什麼要在九月選前通過這條——現在都不知道草案內容的「法律」。
世界上也竟然有這樣的狗,在未知道國安法的半點內容——(其實這條法律可能是——可以隨時拉你老母)——竟然已經三呼萬歲,拍手掌兩分鐘叫好通過。

https://www.hkcnews.com/article/ ... -韓正-30604/可以隨時拉你老母!

中共要用國安法這個七傷拳,不是證明他們已經對頑強的港人無計可施嗎?

用錢用經濟收買不行,用滲透的方法不行,用洗腦的方法不行,用黑警用暴力也同樣不行,才有今天的國安法,但可以預計也是同樣不行。

不如話隨時拉哂七百萬人去打靶添啦

冇人叫你顛覆國家, 分裂國家, 勾結外國勢力, 從事恐怖活動.
只有做左以上四件事的人, 才會怕拉.

香港唔係屬於香港人,香港只不過係中國一個地方。
香港地方官員,向中央回報情況,又唔係一定關香港事,唔需要一定對外公開。

香港是自由的,你覺得香港唔適應你嘅,你咪買張機票走。

樓主,你一定要自我檢討,香港搞到咁嘅田地,好多問題係出喺香港本身!!

香港人根本冇自律,亦都冇感恩!

香港有比大陸更多嘅自由,更多嘅民主成份,但係香港根本做唔到任何表現出嚟,經濟方面,完全依靠大陸援助,大部份嘅香港人,都係賺緊人民幣。

賺緊人民幣嘅同時,完全冇感恩,依然要求多多,仲要搞破壞!!

我又睇吓你呢種人,無自律,唔識得感恩嘅人,去到邊個國家可以搵到食!!

我睇你個款,都係社會基層啦,根本冇咩出過國,對外國幻想多多,不如咁啦,你參加下澳洲,工作假期啦,做完返嚟,可能會有啲體驗嘅。

明明係你地班垃圾對中共無計可施

咁樓主有乜好建議

引用:
原帖由 洪天馬 於 2020-6-4 13:13 發表
七婆在北京的記者會,講得最多次的竟然就是這一句——我不能透露與中央官員會議的內容。
一個關乎香港人下一代命運的會議,竟然香港人不能知道會議的內容!
咁使鬼你去開會呀?
出我們的糧,公帑坐飛機,用了前後兩日的時間,去開一個七百萬人不能知內容,卻只有你才知內容的黑箱作業會議。
其實係人都知,你不是開會,你是去叩頭、歌功頌德,報喜不報憂,你去交出一大疊什麼街站的簽名,表示 ...
拉你老母!

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2020-6-4 01:25 PM 發表
冇人叫你顛覆國家, 分裂國家, 勾結外國勢力, 從事恐怖活動.
只有做左以上四件事的人, 才會怕拉.
劉曉波、譚作人、許志永、江天勇、王全璋、熟悉的名字,他們只是寫寫文章、幫助弱勢,已經是煽動顛覆國家;王默、謝文飛、梁勤輝、張聖雨、默默無聞普通人,只因在廣州街頭支持佔中,又是顛覆,同樣身陷囹圄,大部分人秘密審訊,律師不得見,就算有律師幫佢地,個律師本身都有危險!

真可隊拉黃色物體老母就啱啦,生而不教,唔死都無用,快去坐監,不要連累香港巿民。

引用:
原帖由 洪天馬 於 2020-6-4 04:50 PM 發表

劉曉波、譚作人、許志永、江天勇、王全璋、熟悉的名字,他們只是寫寫文章、幫助弱勢,已經是煽動顛覆國家;王默、謝文飛、梁勤輝、張聖雨、默默無聞普通人,只因在廣州街頭支持佔中,又是顛覆,同樣身陷囹圄,大部分人秘密審訊,律師不得見,就算有律師幫佢地,個律師本身都有危險! ...
邊個劉曉波? 話帶領學生安全撤出天安門廣場, 見唔到有學生被打死果個?
明明死左幾萬人, 都可以埋沒良心講大話, 乜你仲信佢?

你講到咁兇險,但你又唔驚仲不斷咁講,你係咪只係想話俾人知,你只係作文呃人呢?

引用:
原帖由 洪天馬 於 2020-6-4 13:13 發表
咁使鬼你去開會呀?
其實係人都知,你不是開會,你是去叩頭、歌功頌德,報喜不報憂,你去交出一大疊什麼街站的簽名,表示香港同胞——「絕大部份支 ...
知唔知乜嘢系集體保密?參與者可以愛講就講咩?

要拉!都拉天安門母親啦!幾時輪你老母?

引用:
原帖由 洪天馬 於 2020-6-4 04:50 PM 發表

劉曉波、譚作人、許志永、江天勇、王全璋、熟悉的名字,他們只是寫寫文章、幫助弱勢,已經是煽動顛覆國家;王默、謝文飛、梁勤輝、張聖雨、默默無聞普通人,只因在廣州街頭支持佔中,又是顛覆,同樣身陷囹圄,大部分人秘密審訊,律師不得見,就算有律師幫佢地,個律師本身都有危險! ...
乜你認為全中國14 億人, 十多年來,會只有以上幾位幫助弱勢社群嗎?
點解只有極少數的呢幾位被拉呢?
簽署08 憲章果三百位,都唔係全部拉哂丫.

佔中明顯有外國勢力介入, 支持佔中, 當然就是支持外國勢力介入中國( 包括香港)事務.等同顛覆.

引用:

如果你敵唔過隻鬼,就唔好撩鬼攞命罷。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]