• 瀏覽: 23,225
  • 回覆: 6
+42
引用:
原帖由 Apachewarrior 於 2020-6-4 10:25 AM 發表
美國國務卿蓬佩奧周四(4日)凌晨在Twitter,貼出周三(3日)與王丹等4名六四生還者會面時的合照。蓬佩奧周二(2日)曾指,香港不批准今年在維園舉行「六四燭光晚會」,「一國兩制」已經結束。有網民指,本次蓬佩奧在北京時間6月4日凌晨貼出照片,是對北京當局的挑釁行為。
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20200604/photo/bkn-202006040019 ...
王丹等學運領袖是第一時間被安排逃往美國的, 從未見証過什麼屠城實況, 怎能稱他為生還者?
柴玲戲子早已鬼拍後尾枕透露出行程了

https://www.youtube.com/watch?v=27T63QNLpqg

引用:
原帖由 cwbguy 於 2020-6-4 02:28 PM 發表

王丹好可憐,六四後佢真正公民抗命,冇逃走,去投案坐監,所以好值得尊敬
但自保外就醫後,六四遺物己成歷史,佢又冇學柴玲咁從商,鬱鬱不得志
三十年來今日才第一次有利用價值,終於可以套上蓬佩奧條JJ,做五分鐘condom   ...
原來係咁。
多謝指正!
但他到現在還是不醒覺, 甘被利用, 是真正可憐蟲

引用:
原帖由 lung_block 於 2020-6-4 10:59 AM 發表

同香港一樣,件梁繼平在七一入左立法會就即走去美國..
留低班嘍囉在香港等被拉被判監..

精人出口,就算出手,做完即走..
蠢人跟手,唔知鬆人,唯有早抖(坐監)... ...
梁繼平現在美國, 唔知有冇出去撐當地示威者

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2020-6-4 11:42 AM 發表
王丹冇逃亡外國
有師兄已解釋了給我聽。謝謝!

引用:
原帖由 五月牛棚 於 2020-6-4 11:49 AM 發表

係咩

咁幾時逃走的
今年

引用:
原帖由 kit05hk 於 2020-6-4 12:38 PM 發表

王丹有在國內坐過監。後來中共送他出國保外就醫。
我今日先知道

引用:
原帖由 生果轉貼員 於 2020-6-4 10:54 PM 發表
中國政府太沒有自信
係太唔得閒去管香港1千個來自美國的間諜

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]