• 瀏覽: 3,686
  • 回覆: 5
+4
自己國家都出晒煙,佢都重有時間搞屎棍

引用:
原帖由 k514 於 2020-6-3 12:20 PM 發表

想轉移視線,冇用架依家澳洲,英國,法國都有示威啦
睇黎有人想搞事,借機會賴債,洗牌再打過

引用:
原帖由 k514 於 2020-6-3 12:39 PM 發表

邊可以賴債,到時冇人買美債,冇人同尾角做生意,睇吓邊死先
如果你欠人5億,有辦法變0,你會唔會做?
只係咁簡單先,之後用咩貨幣再講

引用:
原帖由 Ct4683 於 2020-6-3 01:22 PM 發表

美元在全世界是以儲備方式儲存,自己有自己國家貨幣,不還債美元信用破產,美國不能以美元與世界各國交易,首先死嘅肯定係佢老美。
即使佢老美用國家資源以物換物,世界各國首先換的是手上廢幣美元,換完廢幣才換物資。不過還未到這個時候,佢老美應該已經打緊內戰了。
清零?說的這麼容易? ...
只係世界大亂,對美國係清零。

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2020-6-3 03:17 PM 發表
美國被中國牽住走
係美國帶埋自己周圍走

引用:
原帖由 Ct4683 於 2020-6-3 09:34 PM 發表

美國財政基本破產,美元係靠信用維持,冇左信用,美元只能在美國國內流通,就好似中國建國初期,沒有外匯就不能買外國貨品,美國沒有能力像中國一樣,自己動手,豐衣足食,美國淫民唔好講話外匯,連美元現金儲蓄都冇,美國人要買外國貨,要付歐羅,付人民幣,同自己隻狗買野都要付加元澳幣日幣韓環,佢老美有嗎?LOL!😂😂有錢佬可能會有,窮鬼有嗎?沒有?那就吃草了,結果就是---生於亂世,民不聊生,唯有殺人,搶 ...
辛苦既只係窮人,而真係控制美國既唔係美國人,係猶太人。猶太人亦唔當美國人係自己人...美金對猶太人只係一種工具

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]