• 瀏覽: 2,995
  • 回覆: 79
【明報專訊】英國外相藍韜文昨在英國國會發表「港區國安法:英方回應」聲明,並接受議員提問。

讓南亞難民先走!

新聞來源連結:
https://news.mingpao.com/pns/港聞/article/20200603/s00002/1591123481353/藍韜文-五眼聯盟研分擔收留出逃港人

好行夾吾送

如果真是收……藍絲都會冒認是黃絲!🤭🤭

認愛共産黨是為二餐……🤭
有得移民五眼就唔要共産黨囉!🤒

引用:
原帖由 ff2456 於 2020-6-3 11:32 AM 發表
反中白痴又FF...

即係叫班儍仔繼續衝,"可能" 可以移民㗎,但這個 "可能" 大家應該心照了

昔日大國,唔好得把嘴,提出實施方案。願意走嘅人,好行夾唔送。

引用:
原帖由 凸凸凹凹 於 2020-6-3 11:42 AM 發表
即係叫班儍仔繼續衝,"可能" 可以移民㗎,但這個 "可能" 大家應該心照了
藍韜文承認周一跟五眼聯盟(美、英、加、澳、紐組成的情報同盟)舉行外長視像會議時,曾提到一旦香港出現大規模出走潮時,各國分擔收留的可能。不過,他指最近一次評估中不認為有可能發生以上狀況

離心離德背棄祖宗人離開,舒緩人口壓力,騰出空間給人向上流。政府要做好兩件事,要設閘,走左一定年限,當放棄香港居民身份,唔好再當香港水泡。第二吸引四方人材,除了大陸,向其他方吸納,世界難撈,有優惠其他人肯嚟,多元化個社會!

唔好得個講字,快行動。政府亦要修例,禁雙重國籍法

引用:
原帖由 ff2456 於 2020-6-3 11:32 AM 發表
諗吓你用乜嘢眼光去睇南亞裔丶越南難民先講

引用:
原帖由 songsong17 於 2020-6-3 11:36 AM 發表

反中白痴又FF...
師兄,咁樣米就系黃狗的本性囉! 牆頭草,無原則!
黃狗就系低端種!

引用:
原帖由 高大衰 於 2020-6-3 12:36 PM 發表

師兄,咁樣米就系黃狗的本性囉! 牆頭草,無原則!
黃狗就系低端種!
我又唔會話係低端, 不過係被洗腦既K 型...

記得取消戶籍先好走,唔好死反香港睇醫生,政府派錢咪死反黎攞

SUPPORT藍生

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]