• 瀏覽: 43,099
  • 回覆: 502
  • 追帖: 5
+25
美國總統特朗普周一(1日)前往在反警暴示威中遭燒毀聖約翰聖公會教堂前,執法人員用催淚彈及橡膠子彈驅散在白宮附近的和平示威者為其開路,做法惹來非議。加拿大總理杜魯多周二(2日)被記者問到對此事的看法時,一度語塞達21秒。

美國傳媒報道指,杜魯多回答問題一向反應快,但由於美國是加拿大貨品的主要進口國,75%的加拿大出口都去了美國,是故杜魯多一向都小心翼翼避免批評特朗普。

在沉默21秒之後,杜魯多只回應道:「我們都看到在美國發生的可怖事情,現在是時候讓人們團結。」隻字沒有提及特朗普。

狗又點會批評主人呢

「我們都看到在美國發生的可怖事情,現在是時候讓人們團結。」 ———> 佢係唔係想講示威好正,團結得好呢

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/amenews/20200603/bkn-20200603060048647-0603_00972_001.html?eventsection=hk_news&eventid=402882b1559697020155c98a5db2014e

狗狗唔敢吠主人。😎

好正常問題,冇做功課就係自己攞嚟瘀

引用:
原帖由 光棍man 於 2020-6-3 09:27 AM 發表
好正常問題,冇用功課就係自己攞嚟瘀
x 2
實問, 柒在唔做功課

美警殺黑人:
被問特朗普為開路驅散示威者,
杜魯多語塞21秒!

懦夫即係懦夫,唔夠膽講啊?

恰女人就叻,又唔敢講真話批評侵侵

引用:
原帖由 scottie_csp 於 2020-6-3 09:36 AM 發表
懦夫即係懦夫,唔夠膽講啊?
食君之祿擔君之憂,其實都好正路,有幾多仆街好似港台咁,又用政府錢又要屌政府丫,做人係應該咁既

得啖笑。

被嚇到了…我不能呼吸…

老魯可能都會咁做

引用:
原帖由 stevenhendry 於 2020-6-3 09:39 AM 發表

食君之祿擔君之憂,其實都好正路,有幾多仆街好似港台咁,又用政府錢又要屌政府丫,做人係應該咁既
同意,傷港電台真係pk。

中國係時候在加拿大搞大佢,揾黑人朋友在加拿大各主要省份起義,再借機會接走太子女

引用:
原帖由 殘廁邊緣的甩頭 於 2020-6-3 09:40 AM 發表
被嚇到了…我不能呼吸…
杜魯多: i can't breathe

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]