• 瀏覽: 4,100
  • 回覆: 42
+2
派國民警衛軍,咁裝備上係咪同一般防暴警察裝備類似?
用於驅散人群,除咗催淚彈、橡膠子彈、水炮車之外,仲有咩手段?

還是真係會用實彈?

同2國軍人交戰好唔同,唔策略係咪有好大分別?

打死所有暴徒最有效

用腳,看視頻見一排警察推進,當中一警一腳伸向示威者,他由馬路中心飛到行人路邊,仲唔夠?

之前美國咪整左小型微波炮,依家有用啦

好像曱甴不怎么評論美爹的暴行啊!!!!

引用:
原帖由 yudi100 於 2020-6-2 11:31 PM 發表
現在曱甴幫那邊都錯,當然不敢亂講野啦。

呢D都用埋!
https://vt.tiktok.com/AdE8HF/

引用:
原帖由 yudi100 於 2020-6-2 11:31 PM 發表
是哦

警察殺平民,結果警員被控謀殺,
州政府州長道歉,
警察向示威者下跪道歉,
警察對於不當放TEAR GAS道歉,
警方說明不容許搶畧,否則開槍,
各州警力不足, 國民警衛軍介備
以上是睇TVB新聞的

香港警方也用跪頸方式導致南亞人死亡, 警方說是用適當武力
香港政府和警方沒有就不當使用武力致歉,

我明白用適當武力制止暴亂是應該的
但執法者過份使用武力也不能容許的
如政府有智慧的話一早可用政冶方法解決,不用為分裂社會埋下伏線呢

州政府州長道歉,
警察向示威者下跪道歉,
以上是睇TVB新聞的

如政府有智慧的話一早可用政冶方法解決,不用為分裂社會埋下伏線呢

引用:
原帖由 中午忽然朋友 於 2020-6-3 01:11 PM 發表
州政府州長道歉,
警察向示威者下跪道歉,
以上是睇TVB新聞的

如政府 ...
你係咪入錯版?回錯帖?
呢度軍版,係討論國民警衛軍有咩可以用嘅軍事裝備可以用作對付示威遊行,或者對示威人士嘅行軍策略。

至於政治,或者係其他對錯,請網友你去合適版區再作討論

引用:
原帖由 中午忽然朋友 於 2020-6-3 01:11 PM 發表
州政府州長道歉,
警察向示威者下跪道歉,
以上是睇TVB新聞的

如政府 ...
斷估你唔會話派國民警衛軍出嚟,嗌大聲公叫人返屋企掛

尾國內戰中?

引用:
原帖由 神殿老子 於 2020-6-2 11:47 PM 發表

現在曱甴幫那邊都錯,當然不敢亂講野啦。
蝗曱如今心情矛盾

用藤條或者十大兵器之一:摺凳...

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]