• 瀏覽: 14,549
  • 回覆: 90
  • 追帖: 1
[quote]原帖由 220 於 2020-6-3 02:02 PM 發表

無嘢講想攞尾彩,係到發server收到同一IMEI]
係你低能咋
我就當每部閘機有一張該站代碼嘅QR code,A站入Do一野,B站出Do一野,server收到同一IMEI同一Account出入閘位置然後計算收費。
哩個計算程式要編寫,要update,要維護,仲要一個中高楷server去應付每分鐘上萬個用戶流量,當然仲要有一個甚至兩個後備server。哩D野係咪唔使錢? 軟件費,硬件費,安裝費,行政費,受權費全部送俾你呀? DLLM仲係扮撚哂勁,做人做到你咁蠢。有冇聽過笑你on9怕你嬲呀?

引用:
原帖由 丁常唔多旺 於 2020-6-3 14:40 發表
[quote]原帖由 220 於 2020-6-3 02:02 PM 發表 https://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif

係你低能咋
我就當每部閘機有一張該站代碼嘅QR code,A站入Do一野,B站出Do一野,server收到同一IMEI同一Account出入閘位置然後計 ...
八達通要收租機費

引用:
[quote]原帖由 220 於 2020-6-3 02:02 PM 發表 https://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif

係你低能咋
我就當每部閘機有一張該站代碼嘅QR code,A站入Do一野,B站出Do一野,server收到同一IMEI同一Account出入閘位置然後計 ...
你咪低能啦用閱讀器都可以人做到你功能,還可以取消八達通租機費添呀!
比起你所講維護費平好多。

引用:

係你低能咋
用得QR Code就可以計算入閘出閘的數額啦,你好些唔知QRcode 功能喎,QR CODE 能登入網站就可以用來計算。
重點是避開曱甴暴徒打爛八達通機就咁廢咗個閘,用QR Code 就可以防曱甴。

引用:
原帖由 220 於 2020-6-3 02:52 PM 發表

你咪低能啦用閱讀器都可以人做到你功能,還可以取消八達通租機費添呀!
比起你所講維護費平好多。
得啦,你太低能,我唔想再浪費時間係你身上,OFF。

引用:
原帖由 丁常唔多旺 於 2020-6-3 02:40 PM 發表
[quote]原帖由 220 於 2020-6-3 02:02 PM 發表

係你低能咋
應唔關編寫程式事,可能是八違通是香港特區資料庫,你如果當特區是中國一部份,咁資料庫就算是中國的資料庫,APPLE唔會有外國資料,所以兩者是連結不到。但可以試下經APP內可以申請的預付於功能,與APPLE PAY連結,可能會成功。再經凡達通將錢轉去預付卡內當成付款。但當中交易外幣轉換功能要時間,所以可能會慢了少少。或者內定最多可以扣幾多,即換戶美金扣。

引用:
原帖由 豬仔會爬樹 於 2020-6-2 09:53 AM 發表
八達通正式登陸Apple Pay,iPhone8 或以上型號用戶只要升級至最新的iOS 13.5,就可以用機內的 NFC進行八達通交易,但需要額外收取50元按金,而八達通大部分基本功能都會繼承入iPhone Apple Pa ...
咦?SE2唔得?

引用:
原帖由 丁常唔多旺 於 2020-6-3 10:09 AM 發表

咁你咪用現金囉,冇人迫你用八達通噃。
我都話APPLE PAY就APPLE PAY,8達通就八達通,唔使兩者合一,夾硬兩者合一,現在兩日就死機了。

引用:
原帖由 jetflyer 於 2020-6-2 08:06 PM 發表

政府唔夠積極,否則反壟斷嗰個競委員都應該調查下八達通及所有專利運輸公司。
好似話加了入去會即停實體八達通卡,擔心會唔會洗了資料,有些人是用個人八達通,可能因此洗了身份証資料?

第一日就仆左街,不吉利,用者必。。。。

睇定啲先用! 可能又有bug !

舊果張就失效

引用:
原帖由 車站小小水樽 於 2020-6-3 04:19 PM 發表
iphone 7 plus 用唔到
我覺得實質用途唔係咁大囉!
放一張八達通係機背好少位姐!
等於開頭夠話無線叉電好用啊!
但實質上無線叉電都係要插住條電線。
再放部電話係上邊。唔係想像中咁方便!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]