• 瀏覽: 14,581
  • 回覆: 90
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 abcde2008 於 2020-6-2 08:48 PM 發表
買個手機膠套,將八達通卡放係手機跟套中間。咁就掂,使乜攪咁多嘢。
黐部單反相機係電話到包你影相靚絕全球tim

又係垃圾

引用:
原帖由 220 於 2020-6-2 10:12 AM 發表

共產八達通不是有政府保護,八達通不會獨大,一早有其他交通咭兢爭,根本不用比50按金白比八達通賺。
咁你咪用現金囉,冇人迫你用八達通噃。

引用:
原帖由 MANSVERON 於 2020-6-2 11:19 AM 發表

你唔好飲水喉出嘅水呀,都係大陸㗎!有原則就要有到底,唔好一d有一d冇呀!
大陸政府造既水就梗係唔好飲啦, 流經大陸既水都仲可以考慮下

引用:
原帖由 丁常唔多旺 於 2020-6-3 10:09 發表

咁你咪用現金囉,冇人迫你用八達通噃。
唔用八達通就要用現金,你思圍果然在井底,又有支付寶,微訊支付,只係八達通被獨裁機構龍斷,又話資本主義又唔比其他公司引入兢爭,固步自封無進步。

引用:
原帖由 220 於 2020-6-3 12:11 PM 發表

唔用八達通就要用現金,你思圍果然在井底,又有支付寶,微訊支付,只係八達通被獨裁機構龍斷,又話資本主義又唔比其他公司引入兢爭,固步自封無進步。 ...
行路啦你,裝咁多機你俾錢呀?

引用:
原帖由 丁常唔多旺 於 2020-6-3 12:14 發表

行路啦你,裝咁多機你俾錢呀?
井底蛙,有管理軟件系統,只要八達通不獨裁用佢專屬機,係可以一機共用,付支寶同微訊支付都是用同一部感應器。

引用:
原帖由 220 於 2020-6-3 12:18 PM 發表

井底蛙,有管理軟件系統,只要八達通不獨裁用佢專屬機,係可以一機共用,付支寶同微訊支付都是用同一部感應器。
你以為軟件唔使錢,維護免費呀? 淨係哩條數夠你食過世啦。

引用:
原帖由 豬仔會爬樹 於 2020-6-2 09:53 AM 發表

https://static.stheadline.com/stheadline/inewsmedia/20200602/_2020060208085338956.jpg

八達通正式登陸Apple Pay,iPhone8 或以上型號用戶只要升級至最新的iOS 13.5,就可以用機內的 NFC進行八達通交易,但需要額外收取50元按金,而八達通大部分基本功能都會繼承入iPhone Apple Pa ...
電子化都要收 按金,但實體卡作費,只能一卡一機

把名 cap 水,千乎萬換 D 咁 cheap 的 technology

引用:
原帖由 丁常唔多旺 於 2020-6-3 12:22 發表

你以為軟件唔使錢,維護免費呀? 淨係哩條數夠你食過世啦。
井底蛙現在支付寶及微訊支付,都只係用QR Code 掃描就可以了,軟件維護都不用更新。

引用:
原帖由 220 於 2020-6-3 01:18 PM 發表

井底蛙現在支付寶及微訊支付,都只係用QR Code 掃描就可以了,軟件維護都不用更新。
你唔止井底,直頭地心㖭呀。

引用:
原帖由 丁常唔多旺 於 2020-6-3 13:56 發表

你唔止井底,直頭地心㖭呀。
無嘢講想攞尾彩,係到發爛渣。

哈哈,終於等到了,這樣好方便啊

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]